Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu 31 Mart yerel seçimlerinde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. Liderlerin de nerede hangi okulda oy kullanacağı merak konusu oldu. En çok Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde nerede oy kullanacağı sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki "Liderler nerede oy kullanacak? 2024 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede, hangi okulda oy kullanacak?” İşte araştırılan ayrıntılar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NEREDE OY KULLANACAK 2024?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her seçimde olduğu gibi İstanbul Saffet Çebi İlköğretim okulunda oyunu kullanacak. Akşam saatlerine kadar İstanbul'da kalması beklenen Erdoğan’ın akşam saatlerinde Ankara'ya geçmesi bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ankara'da Anıttepe Ortaokulunda oyunu kullandıktan sonra seçimi MHP Genel Merkezi'nde takip edecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise memleketi Manisa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulunda oyunu kullanacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise öncelikle oyunu ilk kez Ankara'da Bilkent T Emlak Bankası Ortaokulunda vermişti geçen sene. Yine orada kullanması bekleniyor. Seçim sonuçlarını da genel merkezde takip edecek.

31 Mart Pazar günü yerel seçimler olduğu için Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da nerede oy kullanacağı araştırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu: Beylikdüzü'nde Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullanacak. Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, Kağıthane İMECE okulunda oy verecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Ümitköy İmam Hatip Lisesi’nde oy kullanacak.

Kaynak: İstiklal Gazetesi