TUS tercih dönemi, sonuçların açıklanmasının ardından gündeme geldi. Doktor adayları, tercih döneminin gelmesini iple çekiyor. Tercih listesi, ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz kapsamında gerçekleştirilecek. Peki “2024 TUS tercihleri ne zaman başlayacak? TUS tercihleri ne zaman 2024?” İşte araştırılan bu soruların yanıtları…

2024 TUS. 1  DÖNEM TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) tercih takvimi ve kılavuzla ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Tercih kılavuzuna dair detaylar hala netlik kazanmadı. Bu konuyla ilgili açıklama geldiğinden haberimizde yer vereceğiz.

2024 TUS KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

TUS kontenjanları, Nisan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde hala açıklanmadı. Kontenjanların tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor.

2024 TUS/1 SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen 2024-TUS ve 2024 STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınav sonuçlarını duyurdu. 

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr web adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ