Şampiyonlar Ligi finaline bu sene Londra ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı netlik kazandı. Bu sezon İspanya’da istediği mutlu sona ulaşmayı başaran Real Madrid, Dortmund ile mücadele verecek. Ayrıca Şampiyonlar Ligi tarihinde bu yıl bir ilke imza atılacak. Kupa ilk kez Ay-yıldızlı formayı giyen bir oyuncunun elinde göklere yükselecek. Peki “2024 Şampiyonlar Ligi finali nerede? 2024 Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?” İşte merak edilen ayrıntılar…

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Bu yıl Şampiyonlar Ligi final maçında Dortmund ve Real Madrid karşı karşıya gelecek. UEFA tarafından düzenlenen 2024 Şampiyonlar Ligi yarı final müsabakaları 7-8 Mayıs tarihlerinde tamamlandı. Avrupa futbolunun kulüp düzeyinde en büyük organizasyonunun finali bu sene İngiltere’de olacak.  Bu devler ligindeki Borussia Dortmund - Real Madrid final mücadelesi 1 Haziran günü saat 22:00'de gerçekleşecek. Bu karşılaşma EXXEN platformundan canlı ekranlara gelecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇI NEREDE, HANGİ STATTA OLACAK?

2024 Şampiyonlar Ligi final karşılaşması Londra'da bulunan Wembley Stadı'nda oynanacak. UEFA Şampiyonlar Liginde yer alan takımlar da araştırılan konular arasında yer alıyor.  Son beş yılın UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonları ise şu şekilde;

- 2022-2023: Manchester City

- 2021- 2022: Real Madrid

- 2020-2021: Chelsea

- 2019-2020: Bayern Münih

- 2018-2019: Liverpool

DORTMUND - REAL MADRİD MAÇININ HAKEMLERİ KİMLER OLDU?

Şampiyonlar Ligi finalinde oynayacak olan Dortmund ve Real Madrid karşılaşmasının hakemlerinin belli olup olmadığı sorgulanıyor. Londra şehrindeki Wembley'de Borussia Dortmund ile Real Madrid arasında oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Final maçının Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Slavko Vincic yönetecek.

Vincic'in yardımcılıklarını ise Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yapacak. Karşılaşmanın 4'üncü hakemi de Fransız François Letexier oldu. 

Kaynak: istiklal.com.tr