2024 MSÜ ÖSYM tarafından 3 Mart günü gerçekleştirildi ve sonuçlar ise 21 Mart günü paylaşıldı. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih takvimi asker olmak isteyen adaylar için paylaşıldı. Binlerce aday hayallerine tercih işlemlerinin ardından kavuşacak. Tercih işlemleri hala yapmamış olan adayların da zaman tükenmeden tercihlerini gerçekleştirmelilerdir. Peki "MSÜ tercihleri ne zaman 2024? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?" İşte 2024 MSÜ tercih işlemlerine dair ayrıntılar...

MSÜ 2024 sınav tarihi belli oldu! MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak?

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR 2024?

2024 MSÜ tercih süreci 3 Nisan Çarşamba günü başladı ve son tercih günü MSB tarafından 10 Mayıs olarak belirlendi. Tercih işlemleri, adaylar tarafından personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçlarının haziran ayının ilk haftasında adaylarla paylaşılacağı düşünülüyor. Bu sonuçlar, tercih yapan adaylar için önemli bir bilgi kaynağı olacak.

2024 MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı tercihleri ile ilgili olarak ÖSYM başvuru kılavuzunda adaylara gerekli bilgiler verilmiştir. İşte o açıklamalara dair detaylar;

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2024-MSÜ) katılan adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, Millî Savunma Bakanlığı tarafından adaylara duyurulacak tarihler arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ