Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (EKPSS) sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla EKPSS tercih sonuçları da gündeme gelmeye başladı. Merakla beklenen 2024 EKPSS tercih tarihleri tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla başlayacak. Peki “EKPSS tercihi ne zaman 2024? EKPSS tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak 2024?” İşte 2024 EKPSS tercih kılavuzuna dair ayrıntılar…

EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EKPSS tercih takviminin açıklanması merakla bekleniyor. Ancak EKPSS tercih takvimi henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan 2. tercih kılavuzu ile tarihler net bir hal alacak.

Geçmiş yıllara bakıldığı zaman genellikle tercih dönemi, EKPSS sonuçları açıklandıktan sonraki 1-2 ay içinde başlıyor.

EKPSS TERCİH VE YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr web adresinden duyurulacaktır. Tercih Kılavuzda engelli vatandaşlarının yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacaktır. Tercihlerin yapılmaya başlanacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır.

Kaynak: istiklal.com.tr