Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek Programı bitti mi, uzatıldı mı? soruları gündemde yer alıyor. Uzun süredir beklenen Temmuz ayı Aile Destek Yardım ödemeleri hesaplara geçiyor. Bu ödemelerinin ardından bu seferde Aile Destek ödemelerinin bitip bitmediği sorulmaya başlandı. Peki “ Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak 2024? Aile destek ödemesi uzatıldı mı, bitti mi 2024?” İşte bu soruların yanıtları…

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK 2024?

Temmuz ayı aile destek ödemelerine dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamada bulundu. Bakan Göktaş, 11 Temmuz tarihinde Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdıklarını belirterek, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptıklarını duyurdu.

Temmuz ayı aile destek ödemeleri yatırılmaya başlandı. İhtiyaç sahibi ailelere 850 ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda verilen aile destek yardımı PTT ve IBAN'dan yatırılmaya başlandı. Ancak T.C kimlik numarası sonuna göre farklı tarihlerde yapılan aile yardımı ödemeleri 30 Temmuz'a kadar sürecek.

AİLE DESTEK ÖDEME SÜRESİ UZATILDI MI, BİTTİ Mİ 2024?

Aile destek ödemesinden yararlanan kişiler merakla Temmuz ayında aile yardımı sona erip ermeyeceğini sorgulanıyor. Bu ödemelerin 1 yıl devam edeceği daha önceden belirtiildi. Aile Destek Programının son ödeme tarihi belli oldu. Buna göre; 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı bu şekilde sona erecek.

Bakan Göktaş, kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini söyleyerek, açıklamasına şöyle noktaladı; “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 88,2 milyar TL destek sağladık."

Bundan dolayı da Temmuz ayında aile yardımı ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı sık sık gündeme geliyor.Ancak bu konuya dair Bakanlık henüz bir açıklamada bulunmadı. 

Kaynak: Derya Sarıtepeci