Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk TV’de Fevzi Çakır’ın sunduğu “Türkiye’nin Nabzı” programına gönderdiği mesajla dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yavaş, kendisiyle ilgili yapılan yorumlara sert tepki gösterdi.

Gazeteci Volkan Gültekin’in programda aktardığına göre, Mansur Yavaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

"KİMSENİN YEDEĞİ DEĞİLİM, BU BANA VE EKREM BAŞKANA AYIPTIR"
“Ben siyasete Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde başlamadım. Yıllardır siyaset yapıyorum. Bugüne kadar bildiğim doğruları söylemekten çekinmedim, kimsenin kuyusunu kazmadım, kimsenin derdinden sevinç üretmedim. Bir siyasetçi hakkında ‘ona yasak gelsin de onun yerine ben geçeyim’ diye düşünüyor demek hem o siyasetçiye çok büyük bir ayıptır hem de bana karşı yapılmış çok büyük bir terbiyesizliktir. Ekrem başkana yapılacak hukuksuzlukların sonuna kadar karşısında olacağım. Ayrıca kimsenin yedeği değilim, kendimi o konuma düşürmem. Bu insani açıdan da siyasi açıdan da hem bana hem Ekrem başkana ayıptır, benim açımdan kabul edilebilir bir şey değil.”

"CUMARTESİ GÜNKÜ TOPLANTIYA KATILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
Yavaş, partisinin almış olduğu karara saygı duyduğunu belirterek tartışmalara dahil olmayacağını belirtti. Konuya ilişkin olarak Yavaş, şunları söyledi:

“Parti bir karar aldı ve ben buna saygı duyuyorum. Tartışmaların içerisinde yer almayacağım ve CHP’yi dağınık görüntüye sokacak şekilde kendimi asla konumlandırmayacağım. Ekrem Başkan benim yol arkadaşımdır. Ancak benim de kendi siyasi yol haritam var. Bunları günü geldiğinde oturup konuşacağımızı daha önce de ifade etmiştim. Elbette toplantıya hayırlı olsun mesajımızı yollayacağız. Ancak cumartesi günkü toplantıya doğal olarak şu an için katılmayı düşünmüyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi