Sivil Hedeflere Yönelik Saldırılar

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın gece boyunca ülkesine düzenlediği büyük ölçekli insansız hava aracı (İHA) saldırılarını eleştirdi. Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun 100'den fazla İHA ile Ukrayna'nın çeşitli bölgelerini hedef aldığını bildirdi. Saldırıların özellikle Dnipro, Harkiv ve Dobropillya şehirlerinde yoğunlaştığını belirten Zelenskiy, okullar da dahil olmak üzere sivil altyapının kasıtlı olarak hedef alındığını belirtti.

Can Kayıpları ve Yaralılar

Bu saldırılarda 1 kişi hayatını kaybederken, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 46 kişi yaralandı. Zelenskiy, sivil kayıpların artmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, ülkesinin savunma kapasitesini güçlendirmek için acil destek ihtiyacını bir kez daha vurguladı. Ukrayna lideri, uluslararası topluma yönelik çağrısında, "Avrupa ve ABD'nin Moskova yönetimine yönelik baskıyı artırması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Cephedeki Son Durum: Rus Saldırıları Artıyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, cephe hattındaki son gelişmeleri paylaştığı açıklamasında, Rusya'nın 2. Dünya Savaşı Zaferi'nin 80. yıl dönümü vesilesiyle ilan ettiği geçici ateşkese rağmen askeri operasyonlarını yoğunlaştırdığını bildirdi. Özellikle Donetsk bölgesindeki Pokrovsk yönünde Rus saldırılarının arttığına dikkat çeken Sırskiy, "Düşman birlikleri, operasyonel ve taktik açıdan ümitsiz olsalar da inatla Dnipropetrovsk bölgesinin idari sınırına ulaşmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Savunması Kararlılıkla Devam Ediyor

Ukrayna ordusunun savunma hatlarında direnişini sürdürdüğünü belirten Genelkurmay Başkanı, Rus birliklerinin ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldığını ifade etti. Sırskiy, Ukrayna savunma birliklerinin işgalci güçlere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayarak, uluslararası desteğin önemine bir kez daha dikkat çekti.

Kaynak: AA