Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken karşılıklı saldırılar da devam ediyor.
RUSYA'NIN EN BÜYÜK PETROL RAFİNERİSİNE SALDIRI
Ukrayna Güvenlik Servisi ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Özel Harekat Kuvvetleri’ne ait 100’den fazla drone dün gece Ryazan bölgesindeki petrol rafineri tesisine yönelik büyük bir saldırı düzenledi.
ŞİDDETLİ PATLAMALAR OLDU
Rusya'nın en büyük petrol rafinerisi olan Ryazan bölgesindeki saldırının ardından çok sayıda şiddetli patlamalar oldu. Patlamanın etkisiyle alevler gökyüzünü kaplarken gece adeta gündüze döndü. Yerel kaynaklar yangın sırsında 50'den fazla patlamanın duyulduğunu belirtti.
YANGIN ÇIKTI
Moskova’nın güneydoğusundaki Ryazan bölgesindeki rafineri ve pompa istasyonuna saldırı sonucu tesiste yangın çıktı. Ukrayna Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi Başkanı Andriy Kovalenko, Bryansk’taki tesisinin de vurulduğunu açıklayarak Rusya'ya ağır bir darbe vurulduğunu söyledi.
FÜZE FABRİKASINI DA VURULDU
Ukrayna ayrıca Bryansk’taki mikroelektronik ve füze fabrikasını vurdu. Tesisin ürünlerinin yüzde 90’ının Rus askeri sanayi işletmelerine tedarik edildiği belirtildi. Tesiste S-300/400 uçaksavar füze sistemleri, Pantsir-S1/S2 uçaksavar füze sistemleri, Yars kıtalararası balistik füzeleri ve Su-35 savaş uçaklarında kullanılan mikro devre bileşenleri ürettiği belirtildi.