ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki İran destekli Husilerin artık gemilere yönelik saldırılarını durduracaklarını belirtti. Trump, Husilere yönelik saldırıları durduracaklarını belirterek, Husilerin artık savaşmak istemediğini ifade etti.

Kanada Başbakanı Mark Carney'i Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump önemli açıklamalarda bulundu. 

HUSİLER SALDIRIYI DURDURACAK

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki İran destekli Husilere yönelik saldırıları durduracaklarını belirterek, Husilerin artık savaşmak istemediğini ifade etti. Trump, Husilerin artık gemilere yönelik saldırılarını durduracaklarını belirtti.

“HUSİLER SAVAŞMAK İSTEMİYOR”

ABD Başkanı Donald Trump “Husilere saldırıları şu andan itibaren durduruyoruz. Husiler savaşmak istemiyor.” şeklinde konuştu. 

“ÇOK BÜYÜK BİR DUYURU YAPACAĞIZ”

Pazartesi günü işaret eden Trump "Pazartesi Orta Doğu’ya gitmeden önce çok ama çok büyük bir duyuru yapacağız. Olabileceği kadar büyük. Perşembe, cuma ya da pazartesi duyuracağız" diye konuştu.

"KANADA SATILIK DEĞİL"

Kanada Başbakanı Mark Carney ise Donald Trump'ın Kanada'yla ilgili söylemlerine değinerek "Kanada satılık değil, hiçbir zaman olmayacak." dedi.

Trump, Carney'in sözlerine karşılık olarak, "Asla, asla deme" diyerek Kanada'nın 51. ABD eyaleti olabileceğini işaret etti.

YEMEN'E HAVA SALDIRILARI

Husiler, 7 Mart'ta yaptıkları açıklamada, İsrail'e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre tanıdıklarını, aksi takdirde İsrail'e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacaklarını duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ise Truth Social platformundan 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini belirtmişti.

Kaynak: İHA