Trump, Truth Social sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Andrew Puzder'ı ABD'nin AB Büyükelçisi adayı olarak belirlediğini duyurdu.
Puzder'ı "başarılı bir avukat, iş insanı, ekonomi yorumcusu ve yazar" olarak tanımlayan Trump, onun bu önemli bölgede ülke çıkarlarını en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade etti.
Trump, ayrıca Puzder'ın 17 yıl boyunca "CKE Restaurants" adlı fast food zincirinin üst yöneticiliğini yaptığını ve şirketleri finansal zorluklardan kurtararak yeniden yapılandırdığını belirtti.
Puzder, 2016'da Çalışma Bakanlığına aday gösterilmişti
Trump, 2016 yılındaki başkanlık seçim sürecinde Andrew Puzder'ı Çalışma Bakanlığı için aday göstermişti. Ancak Puzder, iş ve özel hayatına yönelik gelen eleştiriler nedeniyle adaylıktan çekilmiş ve yerine Alexander Acosta aday gösterilmişti.
Puzder'a yönelik muhalefetin temelinde, asgari ücret artışına karşı çıkması, "yasal olmayan işçi çalıştırması" ve eski eşine şiddet uyguladığı iddiaları yer alıyordu.