Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tacikistan’ın Hatlon vilayetinde yer alan Bohtar Merkez Hastanesindeki diyaliz merkezini kapsamlı bir çalışmayla yenileyerek yeniden hizmete sundu.

Cihazlar ve Su Arıtma Sistemi Yenilendi

TİKA tarafından yapılan açıklamada, uzun zamandır ekipman eksikliği nedeniyle kullanılmayan ve atıl durumda kalan merkezin, yenileme projesi kapsamında yeni diyaliz cihazlarıyla donatıldığı ve modern bir su arıtma sistemi kurulduğu bildirildi.

Açılış Törenine Üst Düzey Katılım

AA'nın haberine göre, Modernizasyon sonrası düzenlenen açılış törenine, Tacikistan Sağlık Bakanı Birinci Yardımcısı Gafur Muhsinzoda, Hatlon Vali Yardımcısı Anzurat Abdusalomzoda ve TİKA Duşanbe Koordinatörü İbrahim Ethem Ünal katıldı.

Bölgede Sağlık Hizmetlerine Kolay Erişim Sağlanacak

Yeniden faaliyete geçen diyaliz merkezi, daha önce ulaşım sıkıntılarını göze alarak başkent Duşanbe’ye gitmek zorunda kalan hastaların, Bohtar’da tedavi hizmeti alabilmesine imkan tanıyacak. Merkez ayrıca, kronik böbrek hastalıkları, akut böbrek yetmezliği, doğum sonrası komplikasyonlar ve zehirlenme vakalarına müdahale edebilecek şekilde hizmet verecek.

Kaynak: Haber Merkezi