MUHALİFLER 27 KASIM'DAN İTİBAREN İLERLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Heyet Tahrir Şam (HTŞ) liderliğindeki muhalif gruplar, 27 Kasım’dan bu yana Suriye’de ilerleyişi sürüyor.
HAMA ÜÇ KOLDAN KUŞATILDI
Esad rejimine yönelik operasyonlarına devam eden muhalif gruplar, kilit öneme sahip Hama kentini üç taraftan kuşattı.
ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Hama’dan sadece güneydeki Humus'a doğru tek çıkışın kaldığını belirterek, muhalif grupların Esad rejimi güçleriyle girdiği şiddetli çatışmaların ardından Hama’nın 3 ila 4 kilometre uzağında olduğunu belirtti.
MUHALİFLER KRİTİK KASABA VE KÖYLERİ KONTROL ALTINA ALDI
Arap basınında yer alan haberlerde, muhalif grupların Hama’da bulunan Tal al-Nasiriyah, Rahbat al-Taslih, Maarshahur, Taybat Al-Imam, Halfaya ve Khattab'ın da bulunduğu birçok stratejik kasaba ve köyün kontrolünü ele geçirdiği aktarıldı.
REJİM GÜÇLERİ GERİ ÇEKİLİYOR
Haberlerde, rejim güçlerinin Hama'daki birçok noktada geri çekildiği belirtildi.
Hama, Halep, Humus ve Şam'ı birbirine bağlayan stratejik öneme sahip bir yol üzerinde bulunuyor. Hama, Halep, Humus ve Şam'ı birbirine bağlayan ana kara yolu üzerinde yer alıyor. Bu yolun kontrolü, Esad rejimi için hayati önem taşırken, muhalif grupların bölgedeki ilerlemesi, Suriye iç savaşındaki dengeleri değiştirebilecek bir gelişme olarak dikkat çekiyor.