Rusya, Ukrayna’ya ilişkin saldırılarına devam ediyor. Ukrayna Devlet Acil Servisince yapılan açıklamada, Rusya’nın Harkov kentine akşam saatlerinde yoğun İHA saldırısı düzenlediği ifade edildi.
Osnovianskyi, Industrialnyi, Shevchenkivskyi ve Kyivskyi bölgelerinde işletmeler, depolar, atölyelerin hedef alındığı ve 6 farklı noktada yangın çıktığı ifade edildi. Olay yerine ulaşan ekiplerin yangını kontrol altına aldığı ve 2 kişinin yaralandığı ifade edildi. Saldırılarda en az 10 evde ise hasar oluştu.
Dinipro’da 15 kişi yaralandı
Rus ordusu öte yandan Ukrayna’nın güneydoğusundaki Dnipro kentini de hedef aldı. Devlet Acil Servisi tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda 15 kişinin yaralandığı, 8’inin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Çok sayıda ev ve aracın hasar gördüğü saldırılar neticesinde çıkan yangına 90’dan fazla acil durum personelinin müdahale ettiği belirtildi.
Donetsk bölgesindeki Kramatorsk şehrine düzenlenen saldırılarda ise biri 11 yaşında kız çocuğu 3 kişi yaralandı. Saldırı sonucu bir evde çıkan yangın itfaiye ekibi tarafından söndürüldü.
Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, dün gece Rusya'ta ait 55 İHA'dan 32'sinin düşürüldüğü ifade edildi.