Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından açıklama yaparak medya kuruluşlarına uyarıda bulundu.

EN ÜST SINIRDAN YAPTIRIM UYARISI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik "terör ve örgütlü suçlar" soruşturmalarına ilişkin yayınların incelendiğini, yasal mevzuata aykırı yayın yapan yayıncı kuruluşlara gerekli yaptırımların en üst sınırdan uygulanacağını bildirdi.

Gözaltındaki Ekrem İmamoğlu'ndan yeni mesaj: Hiçbir şey milletin iradesinden büyük değildir Gözaltındaki Ekrem İmamoğlu'ndan yeni mesaj: Hiçbir şey milletin iradesinden büyük değildir

KAMU YARARI VE TOPLUM HUZURUNE DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ebubekir Şahin, yaşanan gelişmeler ışığında, yayıncı kuruluşların haber içeriklerinde editoryal bağımsızlıklarını korurken, kamu yararını ve toplum huzurunu gözetmeleri gerektiğini bir kez daha vurgulamak istediklerini belirtti.

“RESMİ KAYNAKLARIN AÇIKLAMASI DİKKAT EDİLMELİ”

Şahin, özellikle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından ve diğer resmi kaynaklardan gelen açıklamaların dikkate alınmasının, hukukun üstünlüğü ilkesinin bir gereği olduğuna işaret eden, "Haber sunucuları ve program yorumcularının olayları kişisel siyasal görüşleriyle şekillendirmemesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve toplumdaki güven ortamını zedelememesi açısından büyük önem arz etmektedir." ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ailesine destek ziyareti Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ailesine destek ziyareti

ADALET VE TARAFSIZLIK VURGUSU

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un "Yayın hizmetleri, hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz." şeklindeki 8'inci maddesini anımsatan Şahin, her yayıncı kuruluşun, bu kanunda belirtilen kurallara uymakla mükellef olduğunu vurguladı.

“YAYINLAR İZLEME UZMANLARIMIZ TARAFINDAN SÜREKLİ OLARAK İNCELENMEKTEDİR”

Ebubekir Şahin: "Gerçekleştirilen soruşturmalar tamamen hukuk çerçevesinde olup, yapılan yayınlar izleme uzmanlarımız tarafından sürekli olarak incelenmektedir. Yasal mevzuata aykırı yayın yapan yayıncı kuruluşlara gerekli yaptırımların en üst sınırdan uygulanacağını hatırlatır, halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını temin eden tüm medya kuruluşlarına teşekkür ederiz." İfadelerini kullandı.

Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu açıklaması: Bu bir darbe girişimidir Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu açıklaması: Bu bir darbe girişimidir

Kaynak: AA