Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Aile Yılı” kapsamında Balkan Kongre Merkezi’nde organize edilen program sonrası basına açıklamalarda bulunan Kaya, günümüzde evlenmek istemeyen bireylerin ve boşanan çiftlerin sayısının giderek arttığını söyledi.
Aile Bağları Güçlenmeli
Acilen ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, bu amaçla Türkiye genelinde çeşitli aile eğitimi programları düzenlendiğini söyledi. Aile içi ilişkilerde en önemli unsurun eşlerin birbirleriyle olan bağı olduğunu söyleyen Kaya, evliliği sağlamlaştırmak adına eşe hediye almanın, güzel sözler söylemenin ve birlikte zaman geçirmenin öneminin altını çizdi. Eşlerin birbiriyle dost ve arkadaş olabilmesinin aile içi huzuru artırdığını ifade eden Kaya, mutlu aile ortamında çocukların akademik ve kişisel başarılarının da olumlu etkilendiğini vurguladı.
Çocuklar Ebeveynlerini Rol Model Alıyor
Kaya, çocukların gelişim sürecinde anne ve babayı örnek aldıklarını, bu nedenle ebeveynlerin davranışlarına özellikle dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Ailelere çeşitli tavsiyelerde bulunan Kaya, çocuklara örnek olmanın önemini vurguladı. Kendi davranışlarını sorgulamayan ebeveynlerin çocuklarından doğru bir tutum bekleyemeyeceğini belirten Kaya, “Çocuklarınıza rol model olun. Biz çocuklarımızdan daha fazla telefonla ilgileniyoruz, daha fazla televizyon izliyoruz. Biz ne yaparsak onlar da aynısını yapıyor. Önce örnek anne baba olmamız lazım. Ben ne kadar örnek olursam, çocuğum da o kadar sağlıklı davranışlar geliştirir” şeklinde konuştu.
Hayalleri Olan Çocuklar Daha Başarılı
Söyleşi sırasında kendi yaşamından örnekler de paylaşan Kaya, hayalleri olan çocukların daha başarılı bireyler haline geldiğini söyledi. Program sonunda Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, katılımından dolayı Canten Kaya’ya teşekkür etti. Etkinlik sonunda ise Edirne Valisi Yunus Sezer’in eşi Canan Sezer, Kaya’ya Selimiye Camisi'nin yer aldığı bir tablo armağan etti.