Kuruluş Osman, ATV’nin bol reytingli dizilerinden bir tanesi. Her hafta Çarşamba akşamları evlerimize konuk olan dizinin 178. bölümün fragmanı yayınlandı. Ancak ne zaman Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal otel yangınından dolayı ülkede milli yas ilan edildi. Kuruluş Osman’da milli yas dolayısıyla yeni bölümünü yayınlamadı.

Dizinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bolu Kartalkaya’da gerçekleşen yangın felaketi nedeniyle bu akşam Kuruluş Osman'ın yeni bölümü yayınlanmayacaktır. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; yakınlarını kaybeden ailelerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” Şimdi ise Kuruluş Osman’ın 178. bölümünün ne zaman yayınlanacağı araştırılmaya başlandı. İşte bu konuda merak edilenler…

Kuruluş Osman 178. bölüm

KURULUŞ OSMAN 178.BÖLÜM NE ZAMAN?

Kuruluş Osman, Bolu’daki otel yangınında vefat eden 78 can için yeni bölüm yayınını erteledi. 22 Ocak Çarşamba günü yayınlanması beklenen dizinin yeni bölümünün 5 şubat Çarşamba günü yayınlanması bekleniyor.

KURULUŞ OSMAN’IN SON BÖLÜMÜNDE NELER OLDU?

Ulugan'ın Osman Bey'in topraklarında yaydığı zehrin etkisi büyür. Bir yanda devleti diğer yanda milletinin canı arasında kalan Osman Bey ikisinden de vazgeçmemekte son derece kararlıdır. Osman Bey'i zorlu karar alma sürecinde neler beklediği ise bir muammadır. Osman Bey kimsenin göze alamayacağı zor bir karar verir. Ahalisinin canı için kendi canından feragat edip Ulugan'a teslim olur.

Osman Bey, artık Ulugan'ın elindedir. Lucas ve Sofia'yla anlaşan Ulugan evvela Osman Bey'in dillere destan olan itibarını yerle bir etmek ister. Onu zincirler ve zaferinin nişanesi olarak gezdirir.

Kuruluş Osman yeni bölüm

Kayı obasında ise sular bir türlü durulmaz. Bala Hatun ve Begüm Hatun yüzleşir. Begüm Hatun'un, Osman Bey'e sevdalı olduğu ve bundan dolayı da hatunlar arasında dedikodu, fitne yaydığı ortaya çıkar. Begüm Hatun'a yaptıklarından dayı haddini yine Bala Hatun bildirir ve onu obadan göndermek için nasıl bir şeyler yapmak zorundadır.

Tüm bu kötü haberler içinde iyi bir haber de yok değildir. Holofira Bala Hatun'a umut dolu bir haber verir. Gebe olduğunu söyler. Ulugan ve nökerlerinin Kayı obasına yaptığı baskın bu mutluluğu gölgeler. Kayı obası Moğol'un baskınından kurtulup kurtulamayacağı ise bir başka bilinmezdir.

Kaynak: Derya Sarıtepeci