Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında krize neden olan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili TBMM'de de muhalefet partileri ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş arasında kriz yaşandı. Olağanüstü toplantı çağrısına olumsuz yanıt vermesinin ardından muhalefet partileri kararının hukuksuz olduğunu yaptıkları ziyarette de Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a yaptıkları ziyarette dile getirdi.
TBMM'de Can Atalay krizi | Gökhan Günaydın: 'Numan Kurtulmuş 'Meclis'in konuyu çözebileceğine inansam toplantıya ben çağıracağım' dedi'
8 siyasi partiden Numan Kurtulmuş'a tepki: 'Meclis Başkanı Meclis'in hukukunu korumalıdır'
Meclis Başkanı ise olağanüstü toplantı çağrısına verdiği yazılı yanıtta dile getirdiği Anayasa ve İçtüzüğe uygun bir talep olmadığı yönündeki görüşü muhalefet temsilcilerine iletti. Muhalefet partilerinin temsilcilerinin ziyaretten edindiği izlenim ise Atalay'la ilgili Yargıtay kararının Meclis'te önümüzdeki günlerde uygulanacağı ve milletvekilliğinin düşürüleceği yönünde oldu.

TBMM'de Can Atalay konusunda yaşanan hareketlilik Cumhur İttifakı ortaklarını da harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'la görüştü. Bahçeli ile bir saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı ve MHP Genel Başkanı'nın yerel seçim adayları ve seçim sürecine ilişkin konuştuğu aynı zamanda emekli zamlarıyla ilgili son tablonun da ele alındığı değerlendirmeleri yapıldı.

Kritik görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli'nin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'la da görüşmesi, kulislerde 'Can Atalay'ın durumunun görüşüldüğü yorumlarına yol açtı. Başkent'te 'Atalay' trafiğinin hızlanmasında 16 Ocak'ta Meclisin çalışmalarına yeniden başlayacak olmasının etkili olduğu kaydedildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin Can Atalay'la ilgili kararın Meclis Genel Kurulu'nda bir an önce okunması ve milletvekilliğinin düşürülmesi yönündeki taleplerini Kurtulmuş'a ilettiği iddia edilmişti.