Zeytinburnu çocuğu cesaretli, namuslu, arkadaşını koruyup kollayan, dürüst kişilik sahibidirler, kişilikleri gereği yabancılara karşı, diğer ilçe insanlarına karşıda bi o kadar saygılı ve çekingendirler, hatta kimi zaman bu çekingenlikler, saygılı duruşları onlarda ezikmişcesine görüntü oluşturmuştur.

Zeytinburnu çocuğu cesaretli, namuslu, arkadaşını koruyup kollayan, dürüst kişilik sahibidirler, kişilikleri gereği yabancılara karşı, diğer ilçe insanlarına karşıda bi o kadar saygılı ve çekingendirler, hatta kimi zaman bu çekingenlikler, saygılı duruşları onlarda ezikmişcesine görüntü oluşturmuştur. Bu kanıya varmamda Zeytinburnu dışına yapılan etkinliklerle arkadaşlarla katıldığımız da veya bir kızla tanışma gerçekleştirildiği zaman Zeytinburnu'na karşı oluşmuş bu ezik ön yargısı dolayısıyla Zeytinburnunda ikamet ettiğimizi söyleyememe durumuyla karşı karşıya geldiğimizde olmuştur taki Zeytinburnu Spor kulübünün aldığı başarıların Zeytinburnu çocuklarına kattığı özgüvene kadar, bu başarılar Zeytinburnu'nun evlatlarını onurlandırmış ve gururlandırmıştır ve Zeytinburnu yeni bir sürece girmiştir.

Artık Zeytinburnu'nun evlatları gururla her yerde Zeytinburnu'nda yaşadığını seve seve gururla söyleyebilmektedir. İşte konu mesele tam olarak bu Zeytinburnululara bu kadar önemli değerler katan bu kulübün şimdilerde çok arka planda kaldığını görmekteyiz. Bu kadar olumlu durumlara izlenimlere vesile olan Zeytinburnuluları Zeytinburnulu yapan Zeytinburnu spor kulübü eski ehemmiyetinin kazandırılması için bütün Zeytinburnuluların emeğine ve desteğine ihtiyaç vardır. Herkesin desteğiyle önce daha iyi alt yapı eğitimlerinin verilebileceği iyi bir stada ve daha iyi liglerde mucadele edebilecek oyunculara takım ruhuna ve en sonda Zeytinburnuluları tekrar bir araya getirecek en önemli unsurdur.