“Zaman Zaman, Bazı Konularda”

Siyasi partiler 2019 Mart ve Kasım aylarındaki seçimler için pozisyon alırken erken seçim söylentileri de ortamı geriyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte yüzde 50+1 oy alan Türkiye’yi sevk ve idare etme hakkı kazanacak. Mevcut tablo gösteriyor ki bu oy oranını hiçbir parti tek başına yakalayamıyor. Bana göre bundan sonra herhangi bir siyasi oluşumun tek başına bu oranı geçmesi de zor.

AK Parti’nin MHP ile gerçekleştirdiği “Milli Mutabakat” hamlesi yüzde 50+1 oranını yakalıyor ve her iki partinin de elini rahatlatıyor. “Milli Mutabakatın” siyasi rakipleri CHP, HDP ve İYİ Parti ortaya net bir şey koymuş değil. Şimdiye kadar dirsek temasını kesmeyen CHP ve HDP birbirlerine kur yapmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu kendisine gelen “PKK yandaşlarıyla aynı safta yürüyorlar” eleştirini de “Zaman zaman HDP ile bazı konularda en çok çatışan partiyiz, MHP’den bile çok” şeklinde temeli olmayan bir söylemle göğüslemeye çalışıyor. Buradaki “zaman zaman” ve “bazı konularda” ifadesi Kılıçdaroğlu’nun konuya ne kadar ciddiyetsiz baktığının kanıtıdır.

HDP sırtını, PKK ve YPG’ye dayadığını açıkça itiraf ediyor. Bebek katili terör örgütü ile iş birliği halinde olanlar, her halde Türkiye’nin menfaatini düşünmezler. Türkiye’nin ve milletimizin kötülüğünü düşünenlerle de “Zaman zaman, bazı konularda çatışmak”, Türkiye ve milletimizin değerleriyle “Her daim çatışmak” demektir.

CHP’li milletvekillerinin terörist cenazesine katılması, gözyaşı dökmesi, terörist başının posterlerinin olduğu toplantılarda boy göstermesini bir yana koyuyoruz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2017 senesinde kullandığı “Demirtaş’ı ziyaret edebilirim, teröre mesafeli, saygın bir siyasetçi” ifadesi dahi dostunu “Cici” gösterme gayretinden ibaret. Merak ediyorum, CHP’ye oy veren vatandaşlar, ya da sokaktaki Ahmet amca, Demirtaş konusunda Kılıçdaroğlu ile aynı fikirde mi!

***

Gençler Tecrübeyle Buluşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalen öğrenciler için önemli sosyal faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu hafta Ankara’daki “Çınaraltı Gençlik Sohbetleri” programına katıldık. Gazeteci büyüğümüz Serdar Arseven’in moderatörlüğünde Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ve ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı’nın konuşmacı olarak katıldığı programa genç kardeşlerimizin de ilgisi büyüktü. Gençler hem gazetecik mesleğini işin uzmanlarından dinlediler, hem de televizyondan izleyebildikleri gazetecilere bizzat soru sorma fırsatı buldular. Böyle programların sürekliliği ve yaygınlığı gençlerin sosyal ve siyasi hayata bakış açısı oluşturması hususunda önemlidir.


HAYIRLI CUMALAR.