Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, pervasız açıklamalarına devam ediyor. Miçotakis’in bu pervasızlığını “cesur” olmak anlamı içerisinde kullanmadığımızı tahmin ediyorsunuzdur.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, pervasız açıklamalarına devam ediyor.

Miçotakis'in bu pervasızlığını 'cesur' olmak anlamı içerisinde kullanmadığımızı tahmin ediyorsunuzdur. Öyle ki pervasız söyleyeceği sözün neye mal olacağını düşünmeden konuşan kişiye de deniyor ya!

'Avrupa Birliği ve ABD gibi kendilerini destekleyen müttefiklere" sahip olduklarını söyleyen Miçotakis "NATO içindeki müttefiklerimiz de bu konuda haklı olduğumuzu ve olaylara başka bir şekilde bakmanın mümkün olmadığını söylediğinde Türkiye şaşırmamalı" açıklaması ile kendi aklı ile Türkiye aklının asla aynı seviyede olmayacağını bir kez daha gözler önüne sermiş.

Türkiye niye şaşırsın? Şaşırmaz ama şaşırmaya da fırsat tanımaz.

Her türlü terör örgütünü Türkiye'ye karşı destekleyen ABD'nin Yunanistan'ı da ülkemize karşı kukla gibi oynattığına şaşırmadığı gibi!

Yunanistan'ı kendi eliyle ABD'ye işgal ettiren Miçotakis'e, ülkesinin gelecek nesilleri (onun yolundan gitmeme gibi doğru bir tercih yaparsa) arkasından sadece beddua okur!

Her şey Türkiye ile mi ilgili deyip bunu iktidar ile ilişkilendirerek söyleyenler, ülkemizin gücünü anlamamakta ısrar etse de Miçotakis gibi ABD'nin tavrının kişiler ile ilişkili olmadığını göremiyor.

Yani hep dillendirilen cümle; Hedef Recep Tayyip Erdoğan değil Türkiye…

ABD'nin ve AB'nin kendisini ve ülkesini Türkiye'ye karşı nasıl kullandığını anlama tespitinden çok uzak bir kişilik sergileyen Miçotakis, Doğu Akdeniz'den Yunanistan üzerinden Avrupa'ya doğal gaz aktarma olasılığına ilişkin bir soruya 'İsrail, Avrupa ne çözümle giderse gitsin, kesinlikle Yunanistan'ı dahil etmek zorunda kalacak.' yanıtını vermiş.

Eh be Miçotakis daha kısa süre önce o çok güvendiğin ABD, Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı (EastMed) projesinden desteğini neden çekti?

Türkiye'nin elindeki kartlar güçlü olduğunda ne yapacağını zannediyorsun ABD'nin halen!

Ne demişti sana Cumhurbaşkanı Erdoğan!

'Şimdi biz bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi de yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nerede nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun. Biz bize yeteriz.'

Niye yoksun onu bile anlamadan açıklamalar yapıyorsun.

Zannediyorsun ki hinlikle lobi yaparak, Türkiye'yi kötülediğin için ABD'yi ikna ettin. Bu nedenle de Erdoğan bu sözleri söyledi.

Yok, Erdoğan da milletimiz de senin şahsiyet notunu verdi.

Ucuz oyunların karşısında sen ABD'yi elde ettiğini zannederken ABD seni eline geçirmiş, istediği yöne çevirip duruyor.

ABD, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasını neden istiyorsa, Rusya- Ukrayna savaşının Türkiye aracılığı ile diplomatik yollarla çözümünü niçin engelliyorsa seni de o nedenle bağrına basar gibi yapıyor.

Şimdi büyük büyük laflar edip, Türkiye'nin, Yunanistan'a yönelik herhangi bir harekete cesaret edemeyeceğini de Kalkınma ve Yatırım Bakanınız Adonis Georgiadis söylüyor ya!

Hep bir tahrik, hep bir sataşma!

Türkiye bu oyuna gelmez.

NATO'nun 5. Maddesini uygulatma peşinde olabilirsiniz. Yani saldırıya uğrayan taraf ve saldırıya uğrayanın imdadına yetişecekleri mantığı ile!

Evet, Ukrayna NATO ülkesi değil ama Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de Miçotakis kadar kendisinin ve ülkesinin ABD için değerli olduğunu sanıyordu.

Ne değer ama!

Halkını düşünen kim?

Yunanistan medyası her zaman olduğu gibi Türkiye'nin ne yapacağına ilişkin olası senaryolar kurmaya devam etsin.

Türkiye öyle bir gerçeklikle karşılarına çıkar ki, ABD ve Avrupa şımarttığı çocuğunun psikolojisi bozulduğunda tedavisi için onu doktora bile götürmeye tenezzül etmez.

Ortada öylece kaldığında bir türlü meselenin kendi değil Türkiye olduğunu anlamayan Yunanistan'ın (kendisine ait olmadığı söylenen!) Sirtaki dansını uzun süre oynamaya hali kalmaz!