#YılmazÖzdil

Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümü töreninde çekilen bir kare fotoğraf… Karede Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman tebessüm ederken görünmekte. Ayrıştırıcı üslubundan bir gün olsun vazgeçmemiş Yılmaz Özdil, beklenildiği üzere bu kareden de rahatsızlık duymuş ve bu görüntüyü köşe yazısına taşımıştır. Özdil, Kılıçdaroğlu’nu “koltuk sevdalısı” olarak belirtirken parti temsilcilerine de “siz ağlarken Kılıçdaroğlu gülüyor” diyerek kendi aklınca ayar vermeye çalışmıştır.

Merak ediyorum Yılmaz, sen hiç kendine bakıyor musun? Katıldığın Halk(!) Arenası programlarının tekrarlarını hiç izliyor musun? Hüsnü Bozkurt mesela… Senin için ne ifade ediyor? Müjdat Gezen ile erotik fıkranızın(!), kendi camianızda bile tepki topladığını görmüyor musun? Programınızda her kelimeniz sonrası şakşaklayan ve sizin gaza gelip daha fazla hakaret etmenize sebebiyet veren radikaller dışında herkesin sizden tiksindiğinin farkında mısın?

%48 hayır oyu Kılıçdaroğlu’na, bütünleştirici söylemlere bakılarak alındı. Eğer senin ve Uğur’un “Erdoğan düşmanlığı” kafanıza bakılarak hareket edilseydi “hayır” otuzları anca görürdü. Ben bunu söyleyince de engelliyorsunuz. Algınız tutar mı bilmem ama… Bildiğim, yine bir operasyon var. Siz de bu operasyonun bir parçasısınız.

Sen kendini suçlu bulma. Uğur, Müjdat, Hüsnü’yü sanki halk keyifle izlemiş gibi hareket et. Sonra bir kişiyi sorumlu tut. Israrla anlamak istemediğiniz şu; halkta bir karşılığınız yok, hiçbir zaman da olmadı. Sizin referandum öncesi “hayır” için yapabileceğiniz en güzel şey ekranlarda bir süre görünmemek olacaktı. Hayıra yakın olan kararsız seçmen, Halk Arenası’nı açıp sizi gördüğü an kararından vazgeçmek ya evet ya da oy kullanmamak zorunda kaldı. İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır.

Ülkemiz siyasi arenasında maalesef ayrıştırıcı söylemler oldukça fazlalaşmakta, önüne geçilemeyecek hal almaya başlamaktadır. Bunu her partinin temsilcileri, gazeteci/yazarlar zaman zaman yapmaktadır. Ayrıştırıcı üslüptan emin olunuz ki fanatik seçmen bile rahatsızlık duymakta. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı Özdil gibileri rahatsız etse de halk tarafından olumlu karşılanmış, tebessüm ettirmiştir. Umarım sözlemler de bu yönde devam eder ve gergin siyasetten biran evvel kurtuluruz.

Görüşmek dileğiyle…