Yılbaşı Hutbesini kınıyorum…

Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) “dilsiz Şeytan” diyor hakkı bağırmak gereken yerde susana…

Zaten “emr-i bi'l ma'rûf ve nehy-i anil münker” her mü’mine farz’ı ayndır.

İslâm’a aykırı bir vaziyet görünce; bunu ya elimizle, ya dilimizle ya da güç yetiremiyorsak, en azından kalbimizle buğz ederek (içimizden kötü görerek) reddedeceğiz..

* * *

Maalesef, İslâm giderek hristiyanlaştırılmakta...

İmamlarımızın çoğu vasıflı ve ihláslı hocaefendiler değil. Ekseriyeti maaşlı namaz kıldırma memuru olmuş..

Lâkin asıl kabahat onlarda değil, İslâmı, imamlarımızı ve Müslümanları bu duruma getirenlerdedir.

Meselâ her Cuma minberde okusunlar diye imamların eline, İslâm şeriat ve izzetine muhalif hutbeler veren Diyanet İşleri Başkanlığı kabahatlidir..

* * *

Geçtiğimiz Cuma mahallemizin bize yakın bir camiine gittik.. Girdiğimizde imam vaaz veriyordu..

Genelde imamlar DİB’nın verdiği hutbe istikametinde vaaz ederler.. Gündemde olduğu için vaaz da hutbe gibi YILBAŞI üzerineydi..

Bizim imam da uyuklayan cemaatine yılbaşını anlatıyordu.. Anlatıyordu da, dili felç olsa daha hayırlı olurdu, yani anlatmaz olaydı..

“Bizim için milâdî yılbaşı da hicrî yılbaşı da birdir.. Biz ikisinde de yeni bir yıla girdiğimiz için birbirimizi tebrik eder, yeni yıl için hayır duâlar ederiz” gibi asabımı bozan laflar etti..

* * *

Aynı lafları birkaç kez tekrarlayınca artık dayanamadım.. “Hristiyanlar da bizim hicrî yılbaşında bir birlerine duâlar edip yeni bir yıla giriliyor diye tebrikleşiyorlar mı?..” diye bağırdım..

Adam gibi cevap vermek yerine, “onların ne yaptığı bizi ilgilendirmez, burda hoca benim, dinlemeye mecbursun..” falan demesin mi?

Artık iyice tepem attı ve bu kez daha yüksek sesle bağırdım…

“Susup da dilsiz Şeytan mı olalım? Yanlış şeyler anlatma, madem ki onlar hicrî yılbaşımızı kutlamaz ve birlerini tebrik edip duâ falan etmezler, biz niye onların yılbaşını kutlayacakmışız? İslâm izzeti diye bir şey var..” dedim.

Bunun eli ayağına dolaştı, hocalığı falan unutup neredeyse kavgaya dâvet eder gibi, “bir problemin varsa namazdan sonra gel...” dedi!..

* * *

Bir genç yanıma gelip “boşver amca değmez” diye teskine çalışırken, bir imam yalakası ihtiyar ise, “o kadar iyi biliyorsan çık sen anlat” dedi…

Artık bu gerginlikle ve bu hoca müsveddesi adamın arkasında namaz kılamazdım.. Zaten böylelerinin ardında namaz kılmak caiz olmasa gerek.

Çıkmaya karar verdim.

Çıkarken de, “Senin arkanda namaz kılmam ben…” diye buna son bir kez daha bağırdım.. Başka bir camiye gittik, hutbe başlarken yetiştik..

#harbiden: Diyanet Başkanları, “gelen gideni aratır” dedirtiyor!. Yazık.. Camilerde; Millî Piyango kumarı için bir tek laf edilmiyor, yetmezmiş gibi böylesi abuk sabuk vaaz ve hutbelerle tüm yılbaşı rezaletlerine adeta “caizdir” fetvası verilmiş oluyor.. 01.01.2018