Yiğitler yol alsa destana doğru

Biz, şanlı tarihi destanlaşan zaferlerle dolu yiğit bir milletin evlatlarıyız. Bu kahraman millet, ne şeref ki son bin yıldır İslam ümmetinin hamisi, koruyucu kalkanı, tükenmeyen umududur. Allah, bu mümin milletin evlatlarının mallarını ve canlarını kendilerine verilecek cennet karşılığında satın almıştır (Tevbe, 111). Biz, ruhumuzu ancak sahibine teslim ederiz! Gencimiz de aynısını yapar, yaşlımız da kadınımız da erkeğimiz de…

Sınırlarımız boyunca millî birliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü açıkça tehdit eden bir terör koridoru oluşturulmak isteniyor. Din, vatan, millet, mukaddesat söz konusu olduğunda her şey teferruattır bizim koçyiğitlerimiz için… Var zamanlarımızda candan paylaşırız biz, dar zamanlarımızda da canımızı… “Alnı öpülesiler her biri bir dağ gibi / Düşseler vurulup da kanlarıyla boğacak / Zulmün soğuk sesini / Ey şehid, ey şehid…”

Suriye sınırımızda üsleri olan Amerika, binlerce tır dolusu silah getirerek bölgedeki PKK/ PYD/YPG/KCK/DAEŞ gibi terör örgütlerine dağıtmıştır. Devletimiz de Doğu Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen bölücü terör kuşağını tamamen engellemek, Suriye ile olan sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, PYD/PKK’nın Amanos Dağları üzerinden Türkiye’ye yaptığı sızmaları önlemek; DAEŞ’in yeniden toparlanmasını önlemek için Afrin operasyonunu başlatmıştır.

Türkiye’nin bu operasyonlardaki temel amacı, millî güvenliğin yanında Suriye’deki mağdur halkın can ve mal emniyetine katkıda bulunmaktır. Aynı zamanda bölgedeki tüm kardeşlerinin güvenliğini, huzurunu ve geleceğini de savunabilmektir. Uluslararası sistemin fesat ağababaları hiç memnun olmasa da Afrin ile başlattığımız operasyonun Münbiç ve Fırat’ın doğusuna doğru devam etmesi planlanmaktadır.

Sınırlarımız içindeki ve dışındaki teröristleri etkisiz hâle getirme konusunda çok büyük tecrübe sahibi olan kahraman ordumuzun başlattığı bu operasyona, vatandaşlarımızın tamamı çok güçlü destek veriyor. Silahlı Kuvvetlerimizin ilk gün 72 uçakla yaptığı hava harekâtına hazırlıksız yakalanan teröristlerin tüm hesapları alt üst oldu, büyük şoka girdiler. Camilerimizdeki dualardan, operasyona giden askerlerimizi yolda durdurup alınlarından öpmeye kadar gurur verici nice güzelliklere şahit oluyoruz.

Harekâtta kara unsurları sınırı geçerken, Mehmetçik sınırın Türkiye tarafından vatandaşların sevgi gösterileri ve tezahüratları arasında uğurlandı. Askeri uzmanlar, operasyona giderken askerlerin halet-i ruhiyesini şöyle tasvir ederler: “Vatanın bize ihtiyacı var, dün Hakkari’de vardı, bugün Afrin’de var. Ben bu vatana nasıl hizmet edebilirim? Bu değişmez. Gittikleri toprak parçasından çok, bu vatana ne kadar şan ve şeref vereceklerine bakarlar.”

Hatay’ın Hassa ilçesinde sokağa dökülen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla askerlere sevgi gösterisinde bulundu, marşlar söyledi. Bir yörük teyze de askerler için dua edip, kurban kesti. Bazı vatandaşlar tanklarda görevli askerleri boyunlarına sarılarak uğurladı. Tanklardaki askerler de vatandaşlara aynı şekilde alkışlarla ve el sallayarak karşılık verdi. Yapılan bir röportajda Mehmetçik kendisine sorulan, "İstikamet neresi" sorusunu "Kızıl elma" diyerek cevapladı. Ailesine mesaj göndererek, "Bizi beklemesinler" dedi. Türkiye'ye olan mesajıysa çok kesindi: "Bu vatanı kimse bölemez.”

Çanakkale’den sevk edilen çocuğunu Hatay’dan Afrin’e uğurlayan asker babası da metanet ve gururla şunları söylüyordu bize: “Sizler adına tüm yavruları karşıladık. Bayrama gider gibi gittiler Elhamdulillah... Vatana kurban olmak için kınaladık onları, gurur duyuyoruz. Afrin’i temizleyin de gelin dedik.” Ya 88 yaşındaki dedemizin sözlerine ne dersiniz: “Yarın sabahleyin askerlik şubesine gideceğim. Yazın beni, ben de askere gideceğim.” Gün birlik beraberlik, topyekûn bir vatan savunması, fasılasız bir milli mücadele günüdür.

“Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder… / Gölgende bana da, bana da yer ver.
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar: / Yurda ay yıldızının ışığı yeter.” (Arif Nihat Asya)

Emrullah AYDIN