YEŞİLYURT VE MEHMET ÇINAR

Dünya kurulduğundan beri ehil olmak, liyakat sahibi olmak, mesleğin erbabı olmak, usta ve sanatkâr olmak hep en gerekli ve cezbedici özelliklerin en tepesinde yerini almıştır. Zira hayati bir meseledir ve bu hassasiyetin terk edilmesinin arefesinde toplumsal huzursuzluk, kargaşa ve kaosun hâkim olacağı test edilmiş bir gerçekliktir.

Bu hakkın teslimi sonrası bir başka hakkın teslimine vurgu yapmak istiyorum. Belediyecilik bir imar, inşaat, proje, raporlama ve bütün bunları bir disiplin içerisinde hayata geçirme faaliyetidir. Yani Belediyecilik ciddi ciddi bu mesleğin erbabı, mütehassısı olmayı zaruri kılmaktadır. Göz doktoru tıp eğitimi almıştır, Ortopedist tıp eğitimi almıştır, cerrah tıp eğitimi almıştır ve hepsinin ortak özelliği ve ismi doktordur. Ama hiç birimiz ortopedik bir rahatsızlığımız için göz doktorunu ve ya bir cerrahı tercih etmiyoruz. Zira her alanın kendine özgü bir erbabı ve her alanın mutlak bir mütehassısı vardır.

Söz konusu Belediyecilik olunca da, haliyle işin ehli olan kişilerin işin başında olması gerek il, ilçe, belde ve gerekse de tüm ülkenin hayrına isabetli bir tercih olacaktır.

Bu durum bir inşaat mühendisini tercih etmenin ötesinde gerekli ve zaruri kılmaktadır. Hele bir de yüksek mühendis olmak gibi bambaşka bir ihtisas sahibi ise, işte o zaman tercih daha büyük bir anlam ve önem kazanmış demektir.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR

Yukarda izahını yaptığım yüksek profil sahibi, şuan ki Yeşilyurt Belediye Başkanı Sayın Mehmet ÇINAR beyefendidir. Ahlaki ve insani özelliklerine dair sayacağım yetiler, bu köşenin yeterli olamayacağı kadar elzem ve değer içermektedir. Ve bu ahlaki değerlerini zaman zaman yazılarıma konu edindim. Şuan için sahip olduğu donanım, yaptığı iş ile alakalı aldığı yüksek eğitimin anlam ve önemine dikkat çekmek istiyorum. Az evvel de bahsettiğim gibi yüksek İnşaat Mühendisi olmasının yanı sıra, diğer alanlara dair de işinin uzmanı olan kişilerden oluşan bir kadro kurmuş olması, hem Yeşilyurt hem Malatya ve hem de Türkiye’nin orta ve uzun vadede ciddi kazanımları elde edeceğinin kesin kanıtı niteliğindedir.

Başkan Mehmet ÇINAR ve Pro Dr. Mustafa TALAS

İlerleyen zamanlarda, Prof. Dr. Mustafa TALAS hocamızın Yeşilyurt Belediyesi için hazırladığı bilimsel eylem planlarının devreye sokulmasının hemen sonrası

1: Çok çeşitli bilimsel çalışmalar sayesinde Yeşilyurt Bilim Merkezi üssüne dönüştürülecek

2: Kongre ve sempozyumlar düzenlenerek bütün bu çalışmalar Ulusal boyuta taşınacak

3: Çok çeşitli alan ve branşlarda sertifika programları düzenlenecek

4: Sosyal Belediyecilik anlayışından hareketle gençlik, kadın, engelli, yoksul, kimsesiz çocukların sorunlarının kalıcı çözümleri için bilimsel çalışmalar yapılacak.

5: Tüm Yeşilyurt’u kapsayacak şekilde yine birçok alan da Rekreasyon çalışmaları devreye sokulacak

Maddeler uzayıp gidiyor. Dolayısıyla gelecek Yeşilyurt bambaşka bir kimlik ve hüviyete kavuşturulacak. Hepsi birbirinden değerli ve kapsamlı çalışmalar sonucunda, alışıla gelmiş Belediyecilik anlayışından alabildiğince uzak ve sıra dışı bir Yeşilyurt’un hayata geçirileceği çalışmalar ivedilikle devreye sokulacak.

Bilim ve Bilim adamları ile konsolide olmuş Belediyecilik, Türkiye’de ki Belediyecilik anlayışına çağ atlatacak nitelikler taşıyacaktır. Başkan’ın bizatihi kendisinin de akademik dünyanın bir parçası olması dolayısıyla, bilim ve bilim adamına yüklediği değerin meyveleri, bütün Yeşilyurt için hayati anlam ve önem içermektedir.

Yeşilyurt ve Gelecek Vizyonu

Avrupa standartları baz alınarak devreye sokulan ve devamına hassasiyet gösterilen Belediyecilik, bir sonra ki evresinde daha bir hız kazanarak yaşamın her alanı ve her kesimine önemli dokunuşlar yapacaktır. Genç ve dinamik Yeşilyurt’un bütün değerlerinden azami istifade edilerek, hepsinin yönetime katıldığı ve dâhil edildiği yepyeni bir yönetim anlayışı hakim kılınacak.

Gençler

Gençlerin her türlü projeleri desteklenecek, onların üretim kapasitelerinin gelişmesi ve ürettiklerinin Pazar payının gelişmesi için fiziki ve bilimsel katkılar devreye sokulacak. Bünyesinde bulunan üretim alanlarının tüm ürünleri ve hitap ettiği coğrafyalar yine uzmanlarınca analiz edilecek, çok daha kaliteli ürünlerin üretilmesinden pazarlama sorunlarına kadar tamamına bilimsel çözüm masaları hayata geçirilecek. Birbirinden kıymetli projelerin sahaya sürüleceği bu yeni dönemde Sayın Başkan Mehmet ÇINAR ve Sayın Prof. Dr. Mustafa TALAS hocamız ve ekiplerine yürekten başarılar diliyorum