YERLİ ELEKTRİKLİ TRAKTÖR

Geçtiğimiz hafta Başkan Erdoğan Ankara'nın Polatlı ilçesinde bir tarım fuarında Yerli, Milli ve Elektrikli traktörün tanıtımını yaptı. Yakın zamanda seri üretime geçilmesi planlanıyor.

Bu adım Türk tarımı açısından son derece tarihi ve stratejik bir hamledir. Çiftçinin üretim maliyetlerini büyük ölçüde ortadan kaldıracak, yüzde doksanın üzerinde yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Üretim teknolojisi açısından ise hem sanayiinin geliştirilmesini, hem iç piyasa ihtiyacının karşılanmasını, hem de ihracatı arttırarak Türk ekonomisinin geliştirilmesini sağlayacaktır. Ayrıca dünyada şu anda böyle bir teknolojiye sahip elektrikli traktör henüz üretilmemiştir. Bu açıdan hemen seri uretime geçildiğinde benzinle ve mazotla çalışan traktörlere oranla, Türkiye mutlak üstünlük ve karşılaştırmalı üstünlük ilkesini eline geçirecektir.

Türkiye eğer başarılı bir şekilde seri üretime başlarsa dünyada müthiş bir başarıya imza atacak ve bunun devamını, teknolojisini de geliştirerek, getirecektir.

Yerli elektrikli traktörün teknik özellikleri ise şöyledir:

-Yerli 45 Dakika şarj süresi,

-1 Şarj ile 7 saat aralıksız çalışma,

-7 Saatlik Çalışma Maliyesi: 20 TL

-105 Beygir Gücü,

-Bakım Masrafsız,

-%95 Yakıt Tasarrufu,

-4 tonluk su tankını hiç zorlamadan taşıyabiliyor.

Ancak, konu ile ilgili değerlendirmelere baktığımızda basında, medyada veya sosyal medyada son derece basit, sığ, derinliksiz, cahilce ve hatta Vatanseverlikten uzak eleştirilerin, basite indirgemelerin, küçümsemenin olduğunu görmekteyiz.

Örneğin sözde emekli general olan bir beyincik "çiftçi tarlada prizi nerden bulacak, traktörünü nasıl şarj edecek" diyor. Bu beyincik bunu söylüyor ama, kendi beyinciğinin şarj edilmeğini fark edemiyor. Çiftçi bugüne kadar mazotlu ve benzinli traktörlerinin deposunu tarlasındaki benzin istasyonunda mı doldurdu?

Sözde muhalif siyasetçi, bir başka beyincik te böylesine tarihi ve stratejik bir hamleyi takdir edip destekleyeceği yerde, Başkan Erdoğan'ın ayağına giydiği galoşu eleştirerek, kendisinin Şehid evine galoşla girdiğini unutup, Vatan toprağına galoşla basılmasının yanlış olduğunu belirtiyor. Ayrıca bu beyincik 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak çamurlu İstanbul sokaklarında ve çamurlu Vatan topraklarında çizme ile gezmişti.

Yerli ve milli elektrikli traktörün tanıtımında, tarlada kullanımında, fotoğraf çekiminde giyilen galoşun eleştirilmesi; Vatanında işgalci yabancı orduyu yenen Komutana "Vatan toprağına postalla yada çizme ile basamazsın" deme ahmaklığında bulunmaya benzer…

Bu bağlamda şu detayı vermemiz gerekir:

Söz konusu muhalif siyasetçi ve beyinciğin parti önderi ve siyaset idolü olan iki kişiden birincisinin bindiği traktör Alman, ikincisinin bindiği traktör ise İngiliz malı iken Başkan Erdoğan'ın çektirdiği fotoğraftaki traktör ise Yerli, Milli ve Elektriklidir.

Üstelik galoş da Yerli ve Millidir!

Ancak burada belirtilmesi gereken bir başka husus da tanıtımın yetersizliği, böylesine tarihi bir olayın basında ve medyada hak ettiği gibi yer bulmaması, ana haber bültenlerinde 30 saniye verilmesi, medyada uzmanlar eşliğinde konunun detaylı irdelenmemesi ve Yerli, Milli Elekttikli Traktörün galoş kadar konuşulmamasıdır.

Yerli elektrikli traktörün tanıtım eksikliğinin ve başarısızlığının yadsınamaz bir gerçek olduğunu ifade etmeliyim.