YENİLGİYE DOYMAYANLAR

Değerli okuyucular, 31 Mart'ta Türkiye genelinde yapılacak yerel belediye başkan seçimlerinin son haftasına girmiş bulunmaktayız. Partilerin biribirleri ile yaptığı ittifakları kimi "Ben bu parti ile ittifak kurmuşum"diyor kimi ise saman altında su yürütüp ittifakta bulunduğu partiyi inkar edercesine " Ben şu parti ile ittifakta bulunmuyorum" diyerek vatandaşları kandırmaya çalışmaktadırlar.

Biraz daha açıklık getirelim; Türkiye'de 1950 den bu yana yaklaşık 69 yıllık bir seçim tecrübesi olan bir CHP' var karşımızda. Bu, bir insan ömrüne yakın bir süre demektir. Fakat bu süre içinde CHP hiç bir seçim döneminde tek başına iktidar olmadı. Bunca yıl yanlız 6 yıllık bir hükümet olma deneyimi yaşamıştır. Buda Bülent Ecevit'in başbakanlık ettiği 42. Hükümet döneminde yani (5 Ocak 1978 /12 Kasım 1979) yıllarında yakalamıştı. Ondan sonra tam 38- 39 yıldır CHP hiç iktidara gelmedi.
Çünkü artık millet uyanmış. Türkiye bundan sonra tek bir kesime hitap eden partileri yok sayıyor ve elinde geldiği kadar bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanları bir araya toplayan ve her kesime hitap eden partilere oyunu vermekte. AKP, neden kazanıyor; Türkiye Cumhuriyet'inde yaşayan Türkûne, Çerkezine ,Arabına, Kürdüne hitap ettiği için kazanıyor. 2001 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın kurduğu AKP kurulduğundan beri hep seçimlerde zaferle çıkmaktadır. Bunun nedeni tabiki yapılan projeler, insanlarımızın genç ve ya yaşlı olsun onlar için yapılan iyileştirme projelerin mimarı olmaktır.
Artık halk birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyor. Hiç kimseyi ötekileştirmeden toplumların biribirilerine kız vermiş, oğlan evlendirmiş bir çağı yaşıyoruz. Halen ayrıştırma yoluna gidenler varsa, bir an önce bu yolundan vazgeçmeye çalışsınlar.
CHP yıllardır HDP ye zıt olan bir partiydi ve halen de öyle... Fakat nedense bu toprakları bölmek için her yola başvurmakta ki bunlar-dan biri HDP ile ittifak kurması. CHP bunca yıl Atatürk partisiyiz diyerek, Atatürk sevenleri hep istismar etmiştir. Atatürk, kurduğu parti başkanlığına geldiğinde "Her insanımızın hizmetinde olacağız" demişti.Burda biz neyi anlıyoruz; Atatürk'ün, Kürdü, Çerkezi,Lazı, Türkü,Arabı ayırmadan hizmet etmek istediğini söylemiştir. Diğer en önemli sözü "Köylü milletin efendisidir." demişti. Bu sözleri ile milletini hiç hor görmemiş köylüsü ile şehirlisini bir tutmuş hata bir adım daha ileri giderek köylüleri daha da farklı bir yere oturtmuştur. Fakat burada baktığımız zaman CHP bunca yıl içerisinde HDP kesimine hep düşman olan HDP ninde hiç CHP lileri sevmediğini göreceksiniz. Nedense seçimi kazanma uğruna insanlar ne kadar güzel değerlerini kaybediyorlar. Siyasette hep kararlı olmak ve partisinin neye hizmet edeceğinin bilinciyle bir savaş vermek gerekmez mi?
Önümüzdeki seçim de CHP, HDP, IYI Partisi ve SP'nin birleştiği bir ittifak var. Soruyorum size hangi parti bir proje ortaya koymuş ve halkına seslenmektedir? Elinde halkına yararlı yada faydası olacak bir yapı var mı? AKP kazandığı zaman da neymiş te " Adamlar zorla sandıklara güç kullanıyorlar"mış diyorlar. Ya bu milleti siz ne yerine koyuyorsunuz?
CHP altta HDP ile ittifak kuruyor sonradan "Hayır" ne ittifakı diye inkar ediyorlar.HDP ise açık ve net beyan ediyor CHP ile ittifak kurduğunu...Bunun en belirgin olan şehri Şanlıurfa'da HDP, SP, CHP ve IYI Parti büyük şehir Belediye Başkan adayını çıkarmadılar. Bir aday üzerinde durdular. O Aday da "Ben bağımsız adayım"diyor. Şimdi sorulmaz mı " Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu " Çıkıp açıkça ben ittifak "Adayıyım" demek neden bu kadar zor geliyor. Çünkü bu partilerin hiç biri biribirini sevmeyenlerdir. Sırf iktidarda olan partiyi düşürmek için elinden geleni ardına koymak istemiyorlar.
Yarın oldu ki bunlar kazandı,hepsi dağılıp parçalanacaklar. Millete bir hizmet olmayacak. Çünkü bunların derdi millete hizmet etmek değil, iktidar da olan AKP yi indirmektir. Keşke her bir parti elinde yapabilecekleri on projelik bir dosya ile halkın karşısına çıksalardı. Millet, hizmet, huzur,refah istiyor. Millet, biribirlerini ötekileştirme den hepsi bu topraklar üzerinde ve bir arada yaşamak istiyor. Millet, barış, demokrasi ve özgürlük istiyor.Millet biribirilerinin baskısı altında yaşamak istemiyorlar. Ve en önemlisi milletin biribirlerinin içine girmiş toplumların ayrılmasını istemiyorlar.
Siyaset,halkın huzuru ve refahı için yapılan çalışmalardır. Bir şehri yönetmek kolay değil. Bunu başarabilecek insanların aday olması gerekmez mı? Maalesef etrafımıza baktığımızda, her önüne gelen adaylığını koymuş. Amaç; yaşadığı il, ilçe ye hizmet mi etmek yada makam sahibi olup insanları aşağıdan mı görmek? Hepimiz için Allah hayırlısını yapsın diyorum ve sizleri Allah'a emanet ediyorum.