YENİ ZELANDA SALDIRISINDAKİ İNCE MESAJLAR

15 mart 2019 tarihinde Yeni Zelanda da kanlı bir terör saldırısı gerçekleşti. Kentin Hagley Park bölgesinde 2 camide Cuma namazı için toplanan Müslüman cemaate otomatik silahlarla saldırı yapıldı.Saldırıyı yapan terörist Brenton Harrison Tarrant saldırının tamamını kask kamerasıyla kaydedip ,aynı anda sosyal medyaya canlı yayınla servis etti .Tam 17 dakika boyunca camide insanlara kurşun yağdırdı. Terörist olay yerine beyaz renkli Opel marka araba ile geliyor .Arabanın içinde en az 4 tüfek bol miktarda dolu şarjör , kendi çektiği videoda görünüyor.Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti .48 Kişi yaralandı.

Terörist saldırıdan birkaç saat sonra Yeni Zelanda polisi tarafından otomobili içinde yakalandı .2 Polisin arabadan in teslim ol çağrısına , olumlu yanıt vermeyince ,polis zorla sürekleyerek arabadan dışarı çıkartıp tutukladı.Bir takım medya organlarınca hemen akıl hastası olarak nitelendirilmek istenen kanlı katilin aslında hasta olmadığı gayet akıllı ,profesyönel biri olduğu bıraktığı izlerden gayet belli.

16 mart mahkemeye çıkartılan terörist Brenton Harrison Tarrant mahkeme sırasında bile “beyaz üstünlüğünü” anlatan bir Nazi işareti yaptı. Tarrant, 5 Nisan’a kadar gözaltında tutulacak. Tarrant mahkemeye mahkum kıyafetleri ve el ile ayakları prangalanmış şekilde çıkarıldı. Tarrant, dalgıçların “her şey yolunda” anlamında olan ancak Naziler arasında “tamam” anlamına gelen bir işaret yaptı. Sanığın eli ile yaptığı işaretin beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen “White Power” yani, beyaz güç hareketi olduğu iddia ediliyor. Teröristin 2 . duruşması 5 nisanda görülecek.

Saldırı sırasında en çok dikkat çeken detay teröristin kullandığı silahlar üzerine yazdığı beyaz silinmez kalemle yazdığı çeşitli cümle ve isimler.Yazıların kimi Kril alfabesiyle ,kimi Ermenice, kimi Gürcüce ,kimi İngilizce yazılı.Burda yazılan ifade ve isimler üzerinde biraz duralım.Çünkü adam bir anlamda geçmişin intikamını almış kendi aklınca.

Bir Silahın üstünde "Türk Yiyici" yazıyor.Silahların üzerinde ne kadar Türk düşmanı kan içici varsa yazmış.

Anton Lundın Pettersson İsveç te ekim 2015 tarihinde biri öğretmen biri öğrenciyi kılıçla öldüren katil .Olayda bir öğrencide yaralanmıştı .Polis tarafından vurularak öldürüldü.Polis saldırının ırkçı bir saldırı olduğunu düşünüyor.

Alexandre Bissonnette 2017 yılında Kanada da bir camiye saldırdı 6 kişiyi öldüren katil .Mahkeme kendisine ömür boyu hapis cezası verdi.

Skanderberg İskender bey Osmanlı devletine karşı ayaklanan Arnavut lider .Arnavutların ulusal kahramanı. Defalarca Osmanlı devletine karşı savaşmıştır.

Charles Martel Tours savaşında Endülüs Emevilerini yenilgiye uğratan Frenk komutan.

Dmitry Senyavin - Russo-Türk Savaşı (1787-92) Ve Russo-Türk Savaşı (1806-12) dahil Türklere karşı savaşan Rus Amiral

Serban Cantacuzino - eski Romen prens, istanbul ' u saldırmayı planlayan Türk düşmanı biri.

Marko Miljanov Osmanlı ' ya karşı birkaç defa savaşan Karadağ lı bir general.

Stefan Lazarević Sırp prens, Sırp despotu .Babası Kosova savaşında öldürüldü .

Edward Codrington - ingiliz amiral ve daha sonra Napolyon Savaşları ' nda savaşan Başkomutan. Yunan bağımsızlık savaşı sırasında Türkler ve Mısırlılar ' a karşı da savaştı, Yunanlılar ' ın Osmanlı ' dan bağımsızlık kazanmasına yardım etti.

Prens Ernst Rüdiger Camillo von Starhemberg Avusturya sensölyesi yardımcısı Mussolini hayranı faşist.

Kont Starhemberg 1683 kuşatmasında Viyana garnizonu komutanıydı.

Şarjörlerin birinin üzerinde Osmanlı’nın mağlup olduğu Viyana Kuşatması'nın tarihi var 1683.

Diğerinde I.Murad'ı şehit eden Sırp asker Miloş Obiliç'in Kiril alfabesi ile ismi yazıyor.

John Hünyadi ise ortaçağda yaşamış bir Macar komutanı ve tarihte Osmanlılara karşı yaptığı saldırılarla tanınıyor.

Sigismund ise Nigbolu savasinda yendiğimiz komutanin adı.

Silahın başka bir bölgesinde Ermenice olarak ve Ermenice harflerle "Sarıkamış Savaşı" yazıyor.

Başka bir silahta Gürcüce Davit Aghmashenebeli ve Davit Soslani yazıyor .Bunlarda Selçuklular devrinde .Türklerle savaşmış 2 Gürcü kralın isimleri .Selçuklu devleti bunlarla baya uğraşmıştı.

1189 (3. Haçlı Seferi): Selahaddin Eyyubi'nin Haçlılar'ın elinden Kudüs'ü alması üzerine Avrupa'da yeni bir Haçlı Seferi düzenlendi. İngiltere Kralı Arslan Yürekli Richard, Kudüs’ü almak için Selahattin Eyyubi ile savaştı ancak başarılı olamadı. III. Haçlı Seferi krallar savaşı olarak tarihe geçti.

Antonio Bragadin: 16'ncı yüzyılda Kıbrıs'ın Osmanlı tarafından fethi sırasında Lala Mustafa Paşa'ya karşı direnmişti. Esirleri öldürmemek üzere imzalanan Magosa Anlaşması'na uymadığı için Lala Mustafa Paşa tarafından derisi yüzdürülerek öldürülen Venedikli komutandı.

Odo The Great: Toulouse Savaşı'nda, 721 yılında Emevileri karşı galibiyet kazanan Aquitaine Dükü.

Görüldüğü üzere bu adam cahil sıradan biz meczup değil .Katilin saldırı sonrası aralarında Türkiye de olan pek çok ülkede bulunduğuda ilan edildi .Bu esrarengiz kişi neden bu kadar gezdi ?Kimlerle temas kurdu ?Kim finanse etti ?Arkasındaki örgüt kim ? Saldırının yapıldığı yerde enteresan dünyada en az suç işlenen en güvenli ülkelerden dünyada 6. Sırada bulunan Yeni Zelanda.

Yeni Zelanda da idam cezası 1989 dan beri yok en son idam cezası 18 şubat 1957 yılında uygulandı .

1961’de Suçlar Kanunu’nda yapılan değişiklikle ilgili yapılan bir oylama ile ülkede idam cezası kaldırıldı. Ancak idam cezası ihanetten mahkum edilenler için varlığını korusa da uygulanmadı kağıt üzerinde kaldı ve 1989’da İdam Cezası Yasası tamamen kaldırıldı. The Sun gazetesinde yer alan habere göre, Yeni Zelanda idam cezası ile ilgili yasayı değiştirme niyetinde değil ancak Başbakan Jacinda Ardern, ülkedeki silah edinme yasalarının değişeceğini bildirdi.Katile verilecek en ağır ceza müebbet hapis cezası olacağı tahmin ediliyor.

Katilin internet üzerinden You Tube de yayınladığı manifestoda Oslo katliamında 77 kişiyi öldüren Breivik'le iletişime geçtiğini söylüyor .Norveç te İkinci Dünya Savaşı sonrası tanık olduğu en büyük katliamın üzerinden 7 yıl geçti. 22 Temmuz 2011 yılında Utoya adasında İşçi Partisi'nin gençlik kampını basarak çoğu 18 yaş altındaki 69 kişiyi otomatik silahla tarayarak öldüren Anders Behring Breivik, eş zamanlı olarak başkent Oslo'da bir devlet binasının önüne koyduğu düzenekle de sekiz kişinin ölümüne neden olmuştu.Breivik ülkede idam cezası olmadığı için 21 sene hapis ceza almış .Hücresinde televizyon olmadığı için İnsan hakları mahkemesinedurumunu şikayet edip dilekçe yazmıştı.

Yeni Zelanda katili Manifestoda bizede yer vermiş . Eli kanlı katil diyorki

“Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak."

Bizde buyur gel dene diyoruz .Yapabiliyorsan kendine güveniyorsan gelde gösterelim sana dünyanın kaç bucak olduğunu ….