İlk yazımızda dünyayı sürüklemek istedikleri yeri belirtmiştik, Tanrılığa soyunan ve dünyayı bir yapay zeka sistemle kontrol etmek isteyen küresel çok uluslu şirketokrasi aklı bu yolda kademeleri olarak planlarını sürdürüyorlar. Şimdi biraz bunlara bakalım.

İlk yazımızda dünyayı sürüklemek istedikleri yeri belirtmiştik, Tanrılığa soyunan ve dünyayı bir yapay zeka sistemle kontrol etmek isteyen küresel çok uluslu şirketokrasi aklı bu yolda kademeleri olarak planlarını sürdürüyorlar. Şimdi biraz bunlara bakalım.

İnsanlığın Psikolojisi:

İnsanlık artık ortak bir tehlike altında 8 milyar insan, kaderinin ne olacağını merak ediyor, özellikle gençler eski kadim dünyadan hızlı kopartılıyor ve 'belirsiz' yarını olmayan bir yaşama itiliyor, 24 saatlik story (hikaye) paylaşımları ile 24 saat sonra kaybolacak yaşamlar ve geçmişi geleceği olmayan bir hayat, carpediem (anı yaşa) felfefesi zihinlere sokuluyor, dün korona korkusuyla psikolojisi bozulan genç kadın İzmir'de intihar ederek yaşamına son verdi. Piskolojik hap kullananların sayısı arttı. Bu hapların yan etkisi cinsiyeti bitiriyor öte yandan 1960'larda dünyada sadece 50 psikolojik hastalık çeşidi varken şuan 1000'i geçmiş durumda. Hap bağımlılığı ile ruh sağlığı ve cinsiyet kontrolü yapılıyor.

Sosyal Medya Kontrolü

Sosyal medyada lokasyon konumunun açılması, cloud serverlar ile artık tüm datalarımızın kolay erişiebilir 'ortak' yerlerde saklanması, sanal dünyada gizli hiçbir şeyin olmaması anlamına geliyor. Önce Facebook ile başlayan etiketleme özelliği artık yüz tanıma sistemi ile zirveye ulaştı. Siz fotoğrafı attığınızda kendisi tanıyor ve otomatik etikeliyor, herkesin online olması, dijitalde geçirilen sürenin artması ve telefonu elden bırakamama bağımlılığı (nomofobi) ile deri altı çipler öncesi telefon zaten bizi kontrol eden bir araca dönüşüyor. Yalan videolar ve görsellerle WhatsApp yazışmaları ile büyük veri (big data) ülkede en çok konuşulanları, sorunları bile artık kolayca analiz edebiliyor.

Korku ve Panik İmparatorluğu

Korku ve panik pompalanarak, planlarını daha rahat yapabiliyorlar, felaketler karşısında teslim olmuş, pes etmiş insan, direnemez duruma geliyor. Eskiden koşa koşa aldığımız teknolojileri artık zorunlu alacağız, sağlığımız için mecbur kalıp çip takılmasına onay vereceğiz, önce güzellike işi bu noktaya getirdiler bundan sonra zorunlulukla, mecbur bırakarak planlarını sürdürecekler, nabız ölçen akıllı saatleri de koşarak aldık, şimdi artık daha da ileri giderek, yapay zeka doktorlar, kan değerlerini bile uzaktan ölçüp ilaç yazabilecekler. İnsan devreden her kademe de çıkıyor, teknoloji askeri ve sağlık alanında önce geliyor sonra diğer alanlara dağılıyor. CORONA ile insanlar gerçekten çok korktular ve artık devamının geleceğini de tahmin edebiliyorlar. Korkudan insanlar artık gelecek hayali bile kuramıyor, evlerinde tedirgin bekliyorlar.

Yazılımı Kim Yükleyecek?

İnsandan insana geçen, kadim bir medeniyet değerleri vardı, hayatı anlama ve okuma vardı. Şimdi bu yeni dünya düzeni ile bu da sona eriyor. Eskiden evdeki yaşlı, itibar görüyordu ve sözü değerliydi, torunlarına hayatı öğretirdi vakti de vardı. Yaşlı, bir evin demirbaşı, her şeyidir. Koronavirüsün onları hedef haline getirmesi sosyal medyada trend oldu ve herkes yaşlılarla ilgili içerik üretmeye başladı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, kendisini görevli gibi gösterip yaşlıları azarlayanlar, onları 'evde kal' diye fırçalayanlar... Bunlar, yaşlılarımızı rencide eden itibarsızlaştıran davranışlar. Gençler ve çocuklar artık hayatı yaşlılardan yani gerçek zeka ve deneyimden değil de yapay zeka ve internetten öğreniyor. Koronavirüsle birlikte bu tür alaycı videoların yayılması, yaşlıların hayatı öğretmedeki rolünü bitirebiliyor.

Tam bu noktada onlar devreye giriyor ve türkiye ortalaması 15 saat olan ekranlardan gençlere youtuburlar, fenomenler eliyle, google (youtube aynı şirket)'ın istediği hayatı öğretiyorlar, SEO dediğimiz şey bir anlamda benim istediğim içeriği girersen, daha çok kazanırsın, sen de kazanırsın ben de demektir.

Cinsiyetsizliğin Nötr Cinsiyetin Artması

Bugün dünyadaki popüler konulardan biri cinsiyetsiz nesillerin yetişmesi, ne kız ne erkek 3. Cinsiyet, bununla ilgili Netflix yüzlerce film ve dizi yayınlıyor, özendiriyor, Amerika'da bazı ünlüler yeni doğan bebeklerinin cinsiyetini söylemiyor, 'ergenliğe gelince kendi seçeçek' diyorlar kız, erkek ya da cinsiyetsiz, böylelikle cinsiyet bitecek, evlenme bitecek, üreme bitecek ve onlar kusurlu insandan kurtulup kusursuz yapay zeka robotlara zemin hazırlanacak. Bugün instagram filtreleri arasında bir sürü LGBT sembölü vardır bunlardan birisi kırmızı ayakkabı giymiş zenci bir erkek ve yanında 'queer' yazıyor. Queer, Kız ya da Erkek olmayan cinsiyet ve cinsel yönelimlerin hepsini içine alan bir kavram. Bu kavramlar herkese öğretiliyor ve normalleştiriliyor. Türkiye instagram kullanımın 40 milyon kullanıcı ile nufüs penetrasyonuda dünyada ikinci sırada yer alıyor. Buna alışmamız ve kanıksamamız bekleniyor, çocuklar maalesef bu anlamda risk grubundalar, İzlanda gibi bazı batı ülkelerinde kızı kız gibi erkeği erkek gibi yetiştirmek 'cinsiyet baskısı' suçu olarak görülüyor.

Dünya gözümüzün önünde sürüm değiştiriyor

Ne demişti şair İsmet Özel;

'Her şey ben yaşarken oldu, bunu bilsin insanlar
ben yaşarken koptu tufan
ben yaşarken yeni baştan yaratıldı kainat'