"Milly vefat etti"- Aachen bölgesindeki mahkemede yargıç, kararına böyle başlamaktadır. "İki genç, araba yarışı yapmak zorunda olduklarını düşündükleri, Ağustos ayında, sekiz yaşındayken hayatına mal oldu."

"Milly vefat etti"- Aachen bölgesindeki mahkemede yargıç, kararına böyle başlamaktadır. "İki genç, araba yarışı yapmak zorunda olduklarını düşündükleri, Ağustos ayında, sekiz yaşındayken hayatına mal oldu."

Perşembe günü 20 ve 21 yaşındaki iki sanık ise hapis cezasına çarptırdı.

Milly'nin ailesinin arabasına çarpan genç çocuk, ölümcül bir yarışa katılmaktan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Önden giden yaşlı, bir yarış ve kasıtsız adam öldürme adına 3 buçuk yıla çarptırıldı.

Kuzey Ren-Vestfalya'da, 2020 yaz tatilinin günüydü.Kız, annesi ve eşi Eifel'e bir gezi düzenlemek istediler. Aynı zamanda yargıç, 2 sanık kahvaltı adına bir fırında buluşmayı gerçekleştirdiler.Bir yarış daayriyeten karar verildi.

Verilen karara göre, her ikisinin de "hızlı sürmeye yatkınlığı" vardı.

Bu, çok sayıda sohbet ve aynı zamanda sesli mesajla kanıtlandı. "Artık dolambaçlı bir yolda sürüş becerilerini test etmek amacındaydılar."

"Mümkün olan en yüksek ivme ile" saatte en az 100 kilometre hızla, arabalarıyla Aachen'in güneyindeki bir ormanlık alanda, kır yolunda yarıştılar.

Bu, uzun, sol virajda daha yavaşça olan küçük bir arabayı sollarken vuku buldu. 21 yaşındaki sürücü, arabanın anında önünü kesmeyi başarırken, arkasından gelen 20 yaşındaki sürücü, karşıdan gelen bir arabayla kafa kafaya geldiler.

İçlerinde bulunan Milly, ölümcül şekilde yaralandı. Yolcu olarak annesi ise eşi ile 20 yaşındaki speeder ağır yaralandı.

Hakim, virajda görünmeyen bir kaza riskinin tamamen açık olduğunu aktardı lakin sanıklar, 'yarışlarına engelsiz devam edebilmek adına' bu riski kabul ettiler.

Genç adamlar, herhangi bir dış duygu olmaksızın karara itiraz edemediler. 20 yaşındaki genç ise duruşmanın erken gününde gözyaşları içinde özrünü dile getirdi ve aynı zamanda da kazayı kasten kışkırtmadığını iddia etti. 21 yaşındaki ise iddialar karşısında susma hakkını kullandı.

Ceza ise savcılığın talep ettiğinden daha az. Ölümle sonuçlanan yarış adına5 yıl çocuk hapis cezası talep etmişti. Davadaki genç adamlar başlangıçta cinayet ve cinayete teşebbüsle suçlandılar lakin sonuç itibariyle ne savcılık ne de mahkeme öldürme kastını tespit edemedi.