Bölgeden gelen son haberlere göre, Irak ordusu, DAEŞ tarafından ele geçirilen Musul’a girdi.

Bölgeden gelen son haberlere göre, Irak ordusu, DAEŞ tarafından ele geçirilen Musul’a girdi.
Bugün gelinen noktayı belki böyle bir cümle ile özetleyebiliriz, ancak Musul meselesi tam bir alicengiz oyunu. Ben soruları sorayım, siz yanıtlarını düşünün:
Bugün DEAŞ’ten temizlenmeye başlanan Musul, nasıl oldu da bir anda bu kanlı terör örgütünün eline geçti?
Nasıl oldu da 1500 DEAŞ militanı, Irak yönetiminin 50 bin asker ve polisine rağmen, tek kurşun atmadan bir günde Musul’u teslim aldı?
Neden Musul’daki güvenlik güçleri, ellerindeki tankları, topları, helikopterleri, tüm ağır silahları ve de merkez bankasındaki 430 milyon doları bırakarak tabana kuvvet kaçtılar?! Ve neden Irak’ın göbeğinde bulunan ve ağırlıklı olarak Sünnilerin yaşadığı bölgenin hızla DAEŞ’in eline geçirmesine neden oldular?!
Yoksa bu, Irak merkezi yönetiminin ağırlıklı olarak Sünnilerin yaşadığı; su, petrol ve doğalgaz zengini bu bölgeleri Şiileştirme planının bir parçası mıydı?
Yani, önce DEAŞ’a terk et, sonra da DEAŞ’tan temizliyorum diye, kent ve kasabaları Şii milislerin eline bırak, mezhep savaşlarının önünü aç ve bölgeye hakim ol!...
Çünkü eğer Irak yönetiminin asıl amacı, bölgenin DAEŞ’tan temizlenmesi ise, neden Türkiye’nin Musul harekatına katılmasına şiddetle karşı çıkıyor?!
Neden, 2015 yılında DAEŞ’e karşı 3 bin gönüllüyü eğitmek için Türkiye’yi Başika’ya davet edip, Musul harekatının arifesinde, Türk askeri Başika’yı terk etsin diye yaygara koparıyor?!
Ankara’nın ısrarla, Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunmasına, bu iki ülkenin bölünmesine şiddetle karşı çıkmasına ve tek amacının bir mezhep çatışmasını önlemek olduğunu yüksek sesle haykırmasına rağmen, neden Irak Başbakanı İbadi bu sese kulak vermiyor?!
DAEŞ lideri Bağdadi, son ses kaydında, Türkiye’ye, Suudi Arabistan’a ve Katar’a karşı savaş ilan ediyor da, neden Irak aleyhinde tek bir kelime dahi etmiyor?!
Türkiye, nüfusunun çoğunu Türkmenlerin oluşturduğu Telafer’e, Şii milislerin girerek bir mezhep çatışmasının fitilini ateşlemesi olasılığına karşı Silopi’ye askeri sevkiyat yapınca, İbadi, neden küplere binip tehditler yağdırıyor?!
Yoksa Türkiye’nin, Fırat Kalkanı Operasyonu ile Suriye’deki oyunu bozması üzerine, büyük patron ABD, İran ve Irak yönetimi üzerinden Türkiye’yi yeni oyunun dışında tutmak mı istiyor?
Yani Irak merkezi yönetimi, Şii milisleri kullanarak mezhep savaşı başlatacak; başta Musul ve Telafer olmak üzere Sünnilerin yaşadığı bu su ve enerji havzasına hakim olacak, Türkiye de bunu seyredecek öyle mi?!..
PKK, Sincar’a yerleşecek, Türkiye bombaladığı için Kandil dağının İran sınırlarındaki bölümüne geçip üç yeni kamp kuracak, Türkiye’de seyirce kalacak öyle mi?
Vallahi, yanlış hesap eskiden Bağdat’tan dönerdi, ama şimdi adres değişti; yanlış hesap artık Ankara’dan geri dönüyor!!!...