Stratejik ortak(!), dost, müttefik(!) ABD ve onun Başkanı Jeo Biden bir defa daha yalana sarılarak yılanlığını gösterdi. ABD Başkanı Joe Biden, “her yıl bugün, Osmanlı döneminde Ermeni soykırımında hayatını kaybeden hayatları hatırlıyoruz.

Stratejik ortak(!), dost, müttefik(!) ABD ve onun Başkanı Jeo Biden bir defa daha yalana sarılarak yılanlığını gösterdi. ABD Başkanı Joe Biden, 'her yıl bugün, Osmanlı döneminde Ermeni soykırımında hayatını kaybeden hayatları hatırlıyoruz. Böylesi bir mezalimin bir daha yaşanmaması için kendimize taahhütte bulunuyoruz.' Diye başladığı sözlerini 'Amerikan halkı 106 yıl önce bugün başlayan soykırımda hayatını kaybeden tüm Ermenileri saygıyla anıyor.', diyerek tamamladı. Katıksız bir Türk düşmanı olan bu yalan robotunu şiddetle kınıyorum.

Evet, 1915 ve öncesinde Anadolu'da birtakım acılar yaşadı.

Ama el insaf yaşayan kim? Yaşatan kim? 19'uncu yüzyılın sonlarına gelinceye kadar dünyanın hiçbir milletine nasip olmayan refah, mutluluk, zenginlik ve ihtişam içerisinde yaşayan Ermenileri ne olmuş da Osmanlı tehcire tabî tutmuştu?

Tarihe kısa bir yürüyelim. Yıl; 1914, I. Dünya Savaşı, bütün acımasızlığı ve vahşeti ile devam ediyor. Osmanlı yedi cephede topraklarını ve varlığını korumak için bir milyon elli bin askerinin yok olması pahasına amansız bir mücadele veriyor. Peki, Osmanlı'nın: 'Millet-i Sadıka' olarak isimlendirdiği Ermeniler ne yapıyor? İngilizlerin ve Rusların kışkırtmaları ile sekiz yüz yıl kendilerine din, dil, kültür, ekonomik alanlarda her türlü özgürlüğü tanıyan, onların refah ve mutluluk içerisinde yaşamalarını temin eden Devlet-i Aliyye'yi arkadan hançerliyor. Fırsat bu fırsat ya Taşnak ve Hınçak çeteleri devlet içerisinde devlet kurmaya çalışıyorlar. Erzurum, Sivas, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ ve Van'da akıllara durgunluk veren cinayetler işleyip, toplu katliamlar yapıyorlar

Eğer bir soykırım söz konusu ise bu Ermenilerin Türk ve Müslüman çoluk çocuk, kadın ve yaşlı insanları toplayarak camilere doldurulup diri diri yakmasıdır. Doğu Anadolu'da Ermeni mezaliminden kalan onlarca toplu mezar vardır. Soykırım ha! Bu millet: Ermenilerin; Erzurum'un Aşkale, Tazegül, Cinis, Alaca, Ilıca, Tepeköy, Merkezde; Yanık Dere, Kars Kapı, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa konakları, Yakutiye Kışla Hamamı, Yeşil Yayla, Hasankale-Tımar, Köprüköy, Horasan'da yaptıkları insanlık dışı katliamları nasıl unutur? Bu katliamlarda aktif rol alan, binlerce insanın hayatına acımasızca son veren vahşî Taşnak Generali Antranik'in yaptıklarını nasıl unutur? Türk soykırımında Fransız asıllı Ermeni Albay Morel'i, Dîvan-ı Harp üyesi Sohumyan'ı, Muratyan'ı, Dr. Azeryef ve Dr. Karakin Pastırmacıyan'ı nasıl hafızasından siler?

Peki, siz devletsiniz; bu durumda ne yaparsınız? Ne yapmış Osmanlı?

Dönemin yöneticilerinden Talat Paşa milletlerarası hukuka dayanarak çıkarttığı 'Tehcir Yasası' ile Doğu Anadolu'da yaşayan ve problem çıkaran Ermenileri savaştan uzak, yine Osmanlı toprakları içerisinde yer alan Suriye'de mecburî ikametgaha tabî tutmuş. Ne yapmış Osmanlı? Anadolu'daki mal varlıklarına karşılık olarak Ermenilere Suriye'de ev, arsa ve arazi tahsis etmiş. Bu mu soykırım?

Soykırım nedir biliyor musunuz? Kristof Kolomb'un 1492 yılında Amerika'ya ulaşmasından sonraki beş asır boyunca Amerikalılar tarafından kıtanın yerlileri olan Kızılderilileri yok etme politikasıdır. Hani bir Generalleri vardı General Philip Sheridan ne diyordu; 'en iyi Kızılderili, ölü Kızılderili'dir', işte bu doğrultuda kıta dolusu Kızılderili'yi 500 yıl boyunca kademeli olarak yok etmektir soykırım. Soykırım, Vietnam'da 4 milyon, Kore'de 3 milyon, Afganistan'da 1,5 milyon, Irak'ta 1milyon 200 bin insanı katletmektir.

Soykırım; Fransa'nın; Cezayir'de, 1918 sonrasında Türkiye'de, Suriye'de, Fas'ta, Madagaskar'da yaptığı hesabı sorulmamış katliamlardır. Soykırım; 1918'de, 31 Mart gecesinde 12 bin Azerî Türk'ünün Ermeni canîlerince katledilmesidir. Soykırım; Srebrenitsa'dır, Hocalı'dır.

Tarihi çarpıtarak siyasi ihtiraslarına kurban eden Joe Biden, öncelikle ve özellikle aynaya baksın. Aynada cetlerinin yaptığı gerçek soykırımı görecektir. Türk Milleti olarak Allah'a şükürler olsun ki bizim verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Alnımız açıktır. Varsın yılanlar yalana sarılarak iblisliklerine devam etsinler. Yaptıkları ve yapacakları Hakk'a ve hakikate yürüyenlere sadece tiksinti verir.

Biz diyoruz ki buyurun Osmanlı arşivlerini açalım. Ermeni Devleti de arşivlerini açsın. Bir araya gelsin dünya milletlerinden seçilecek tarihçiler inceleyip karar versinler! Doğrusu bu değil mi? Ama siz ne yapıyorsunuz? Olmayanı olmuş gibi gösteriyorsunuz. Siz, ABD, onunla da kalmıyor; Türkiye'yi bölmek isteyen düşünce ve his yoksulu, insanlık düşmanı PKK terör örgütüne her türlü yardımı yapıyorsunuz.

Gece teröristlerle işbirliği yapan onları eğiten, silah ve mühimmat sağlayan, gündüz de utanmadan eğitip donattığı teröristleri kınamaktan geri durmayan Amerika siz, daha dün İŞİD diye bir canavar türetip Orta doğu'yu kan gölüne çevirmediniz mi? . Bugün Osmanlı'nın gönül coğrafyasında akan her kanın, dökülen her gözyaşının temelinde siz varsınız siz! İnşallah, bizim aklı evveller akıllarını başlarına alır da sizin bu coğrafyadaki pis ve iğrenç emellerinizi bir bir ifşa ederler. Böylece sizin her zaman yaptığınız gibi yılanlığınızı yalana sarılarak göstermenizin önüne geçerler.