Ya CHP’nin oylarını bölerse?..

Kimi çevrelerin büyük bir umutla beklediği Meral Akşener’in partisi nihayet kuruldu.

Doğmamış çocuğa don biçenler, Akşener’in partisi daha kurulur kurulmaz yine başladılar atıp tutmaya.

Akşener’in partisini daha ilk günden iktidara taşıyanlar dahi olmadı değil.

Biri, bu partinin yüzde 10 oy ile siyaset sahnesine atıldığını belirterek, süreç içerisinde bu oranın hızla artacağını öne sürüyor!

Bir diğeri ise cumhurbaşkanının ilk turda seçilemeyeceğini belirterek, ikinci tura Recep Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener’in kalacağını iddia ediyor!

Ne diyeyim, süreç içerisinde takke düşecek, kel görünecek; herkes yaptığı tahminlerle baş başa kalacak.

Akşener’in partisinin ne kadar oy alacağını tartışmak için biraz erken, ama ne olup biteceğini tahmin etmek o kadar da zor değil.

Bir kere şunun altını çizeyim; Akşener’in partisi kuruldu diye sevinç çığlığı atanların büyük kısmını bu partiye oy vermeyecek olanlar oluşturuyor.

Çünkü bu kesimler, Akşener’in partisini Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı üzerinden ele alıyorlar.

Ve bu bunların en büyük beklentisi; Akşener’in partisinin AK Parti’nin oylarını bölerek, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesini, AK Parti’nin de mecliste çoğunluğu sağlamasını engellemesi, gerisi ise hikaye…

Peki bu mümkün olabilir mi?

Bence biraz zor; nedenini anlatayım:

Akşener’in partisi dışarıda da Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı temelinde değerlendirildiği için ABD’nin yanı sıra Avrupa’dan da büyük bir destek görüyor.

FETÖ’cülerin de sırf bu nedenle Akşener’in iradesi dışında bu partiye destek vereceklerini söylemek mümkün.

Hal böyle olunca AK Parti’nin işi daha da kolaylaşıyor; hangi seçmen Türkiye’ye karşı terör örgütü PYD’yi silahla donatan ABD’nin desteklediği bir partiye oy verir ki?

Seçmenin yüzde kaçı, PKK’lılara ve Türkiye’den kaçan FETÖ’cülere kucak açan Avrupa ülkelerinin desteklediği partiye oy verir ki?...

Ayrıca Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olma, durumunu da unutmamak lazım; Akşener’in partisi AK Parti’nin değil de, CHP’nin oylarını bölerse hiç şaşırmayın!!!...

Söylüyorsam, boşa değil…