İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde büyük bir salgına dönüşen yeni tip koronavirüs (COVID-19) spor dünyasını da ağır şekilde vurdu.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde büyük bir salgına dönüşen yeni tip koronavirüs (COVID-19) spor dünyasını da ağır şekilde vurdu. Milyonlarca hatta milyarlarca insanın takip ettiği Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA), UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Avrupa'daki hemen hemen tüm ligler ertelendi. A Milli Futbol Takımı'mızın da mücadele edeceği EURO 2020, 2021 yılına ertelendi.

Türkiye Futbol Federasyonu ise Avrupa'daki çoğu ligin aksine Süper Lig'i erteleme yerine maçları seyircisiz oynatma kararı aldı. Haliyle 'temaslı bir oyun' oynayan futbolcular da bu karara itiraz ediyor. Özellikle yabancı futbolcular "biz de insanız" diyerek, maçların seyircisiz oynanmasının yetersiz olduğunu vurguluyor.

Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna yaptığı açıklama ise sosyal medyada gündem oldu. Tuna; "Oyuncularımızın ailesi yurt dışından geldi. Potansiyel hastayız, test yaptırmadık." Şimdi bu insanlarda Allah korusun koronavirüs tespit edilirse ve maçlarda rakiplerine de bulaştırmış olurlarsa bunun hesabını kim verecek?" ifadelerini kullandı.