İnsan denen hem eşrefi mahluk hem de esfele safilin yaratık dünyayı işgal ettiği müddetçe savaşların olması kaçınılmaz olup istesek de istemesek de bu durum devam edecek.

İnsan denen hem eşrefi mahluk hem de esfele safilin yaratık dünyayı işgal ettiği müddetçe savaşların olması kaçınılmaz olup istesek de istemesek de bu durum devam edecek.

Tahrip gücü yüksek silahlar mı yoksa virüslerle mi yapılacak savaşlar insanlar için daha zarar verici olur onu bilemem. Bilinen bir şey var o da virüsler zalim veya mazlum kimseyi ayırt etmiyor herkese yönelebiliyor.

Elbette ki, dünyanın hiçbir yerinde savaşlar olmasa, insanlar barış içinde yaşasa, sömürü son bulsa daha iyi olur ama olmuyor!

Her ne kadar koronavirüs ile ilgili laboratuvarda üretildiği iddiaları yer alsa da dünyanın tüm ülkelerinde bu virüsle mücadelede ortak bir irade olduğu görülmektedir.

Tahrip gücü yüksek silahlara sahip ülkeleri idare edenlerin biraz mırığı kırıldı. Bir de silaha harcanan yüksek bütçeler belki de insan için harcanabileceğini de düşünüyorum.

Emperyalist ülkeler başta olmak üzere hemen hemen tüm ülkelerde görünen veya görünmeyen bütçelerde en büyük pay silahlanmaya ayrılmaktadır. Silahların çeşidi artığı gibi yıkıcılığı da artmıştır. Yine de silahlanmaya tam gaz devam edilmektedir.

Ağırlığı ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve İsrail olmak üzere tüm dünya devletlerinin elinde bulunan tahrip gücü çok yüksek silahlar değil dünyamızı, dünyamız gibi on tane dünyayı on kere yok edebilecek düzeydedir.

Yaratıkların en tehlikelisi en vahşisi ve en acımasızı insandır. İnsan, insan olma vasıflarını kaybetti mi hayvandan da aşağı konuma düşmektedir. Günümüz dünyasının insanlarının kahir ekseriyeti hayvandan çok çok aşağı konumdadır.

-İnsani değerlerden uzaklaşmamış insanlar ağırlıkta olsaydı insanlığı yok etmek üzere bu kadar silah bu kadar bomba olur muydu?

Yirmi yıl önce bir araştırma da görmüştüm. Yirmi yıl önce her gün kişi başına silaha harcanan para 30 Dolardı. Bir de bugünü düşünelim.

-Bilmiyorum, 50 Dolar mı 100 Dolar mı?

Var sayalım 50 Dolar olsun. Ayda 1500 Dolar eder yani bizim parayla 10.000 TL civarı. Bu para insanlar için harcansa aç insan kalır mı?

Gelin hep beraber düşünelim ve şu soruyu soralım:

-Virüs Savaşları daha iyi olmaz mı?

Her şey insanlığı yok etme üzerine kurgulanmış ve bu kurgu üzerine devam eden düzeni belki korona gibi virüsler bozar.

-Vahşi, katiller!

Dünyanın bir çok yerinde insanlar açlıktan ölürken bir lokma ekmek için birbirini boğazlarken o gariban ülkelerin zenginlik kaynaklarını sömürmektedirler.

Değişen ne olacak ki virüsü de virüse karşı ilaçları da onlar üretecek yine olan garibana olacak denilebilir. Doğru ama bir kişi bile bir ülkeye virüsü buşaltırabiliyor.

Yanlış anlaşılmasın sanki bu virüsün çıkışına seviniyorum gibi gelebilir. Sevinmiyorum elbet; ancak, yapılan zulümleri düşününce üzülüyorum da denilemez.

Her şeye rağmen ülkemin tüm kesimleri gerçeklerle yüzleşebilmeli, bazı menfaat odaklarının söylemlerini dikkate almadan bundan sonra daha çetin geçebilecek virüs savaşlarına hazırlıklı olmalıyız.

En önemlisi de ölümü yeniden hatırladığımız bu dönemde bir bir elimizden kayıp giden değerlerimize sahip çıkalım. Bu her şeyden çok çok önemli!

Gençliğimizi, neslimizi en önemlisi imanımızı kaybediyoruz. İmanını kaybedenler ister virüse isterse diğer silahlara karşı yenilmeye mahkumdur. Bu böyle biline!

Şunu hepimiz bilmeliyiz ABD, Rusya, ÇİN hiçbir emperyalistten dost olmadığı gibi fayda da beklenilemez. Bu milletin bütün fertleri bu gerçeği bilmeli; bilmek yetmiyor birlik beraberlik içinde mücadelenin içinde aktif yer almalıdır.

İnanın ülkemiz insanının aşağısından yukarısına kadar büyük kısmı hala oyunda oynaşta! Vıdı vıdıdan bir türlü kendimizi kurtaramıyoruz.

Virüs Savaşlarına hazırlıklı olmalıyız. Artık virüssavarlar S600 savunma sistemlerinden daha önemli olacak gibi görülüyor.

Öyle görünüyor ki, koronavirüsten kurtulunsa bile yeni virüslerin arkasının geleceği görülüyor.

-Kılıç kınından çıtı!