VER FETÖ’CÜLERİ AL ‘EVET’İ

FETÖ ile mücadelede bazı aksaklıklar görüldüğü ve bazı insanların korunduğu şüphesi, muhtemelen Nisan ayının ilk haftasında yapılacak referandumda insanların ‘'Evet'' oyu vermesine engel gözüküyor.

Çünkü daha önce yazdığım gibi bu anayasal sistem değişikliğinin 15 Temmuz'dan sonra gündeme gelmesiyle, mesele halkın nazarında FETÖ ile mücadeleyle bir tutulmuştur.

FETÖ ile mücadelede aksaklıklar ise referandumdaki Ak Parti ve MHP'yi, yani Evetçileri zora sokmaktadır.

Halkı bu sistemde Cumhurbaşkanının diktatör olabileceği meselesi hiç ilgilendirmemektedir.

Halk açıkça AK Parti ve MHP'ye şöyle diyor:

Nisan ayına kadar FETÖ'nün çaycı ve çorbacısından başka, devlette şu an görevli en üst düzey adamlarını tespit edip eğer tutukluyorsan Evet diyoruz; tespit edip tutuklamıyorsan Hayır!”

Halk diyor ki “Bizlere “bu yeni sistem şöyle güzel olacak”, “böyle güzel olacak”, “kuvvetler ayrılığı aslında güçleniyor”, “halkın egemenliği mecliste daha fazla gösteriliyor” gibi izahatlarda bulunmaya gerek yoktur.

Halk diyor ki “Bize sadece devlet içinde hâlâ görevde olan FETÖcülerin gözaltına alınırken gösteren fotoğraf ve videolarını sunun yeterlidir.”

Halkın tek beklentisi budur.

Ellerine broşür, kitapçık tutuşturulmasını istemiyor. FETÖ operasyonlarının yapıldığını haber yapan gazetelerin tutuşturulmasını bekliyor.

Ankara'da dolaşan son haberler ise referandumda Evetçilerin işinin hiç de kolay olmadığını göstermektedir.

Kararsızların oyları dağıtıldığında Evetçilerin oranı %54 gözükmektedir.

Bu durumda ibrenin Hayırcılardan yana dönmesi an meselesi.

Dolayısıyla devlet zaten kimsenin gözünün yaşına bakmıyor ama, bu saatten sonra devletin geleceği için referandum sonuçlarını önemli gördüğünden hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacaktır.

Ankara'da anlatılan senaryo şu:

Hükümet referandum tarihinden önce kesinlikle kabine değişikliğine gidecek. Yeni bakanlarla sandık başına geçilecek. Bu ilk adım.

İkinci olarak ise, herhangi bir sebepten dolayı bu zamana kadar gözaltına alınmamış devlet içerisinde ki en üst düzey FETÖ şüphelerine karşı art arda operasyonlar gerçekleşecek.

Bu bir vali, bir büyükşehir belediye başkanı, bir müsteşar olabilir…

Bu önemli iki adım, hem ‘'Evet'' oyu vermekte kararsız olan Ak Parti ve MHP tabanını ikna edecektir, hem de zaten devletin yapmak istediği ve yapacağı en temel vazifesidir.