Venezuela’da ABD “Gezi”si..

Dün, ABD Başkanı stupid (delibozuk) Donald Trump, Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükûmetinin meşruiyetini kaybettiğini iddia ederek, kendisini fiili devlet başkanı ilan eden (ve aslında hiçbir etkinliği bulunmayan) Ulusal Meclis'in Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin meşru lideri (!) olarak tanıdıklarını açıkladı.

Yani bir nevi zırdeli darbesine yeltendi... Stupid namıyla meşhur biri için normal. Normal olmayan, kendilerini demokratik ülke ilân etmişlerin bu sapık herifin yanında yer alması...

Az da olsalar ABD’nin ardından Kanada, Paraguay ve Brezilya da Guiado'yu “geçici devlet başkanı” olarak tanıdıklarını açıkladılar..

Geçtiğimiz yılın son aylarından bu yana Venezuela’da ABD ayak sesleri işitiliyordu... En son bir yüksek yargıç meşru devlet başkanı Maduro aleyhinde konuşup ABD’ye kaçtı. Bu adam resmen bir ABD ajanı idi..

Gelişmeler üzerine başkan Maduro, İmzaladığı belgeyle ABD ile olan ilişkileri kesti.. Uzun süredir Maduro’ya suikast planlayan ABD, bunu başaramayınca “stupid Trump” eliyle oturduğu yerden Venezuela’da GEZİ benzeri bir kalkışma yaptırarak Maduro’yu devirmek istedi...

Konuyla ilgili en manidar açıklamayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales yaptı...

CB Sözcüsü İbrahim Kalın, “Cumhurbaşkanımız, Nicolas Maduro'yu arayarak 'Maduro kardeşim! Dik dur, yanındayız' dedi” ifadelerini kullandı. Maduro da halka seslenirken bunu dile getirerek, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan beni aradı. Türkiye halkı Venezuela halkının yanındadır. Bugün tarihi bir gün..” dedi. Rusya da Maduro’nun yanında yer aldığını açıkladı.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Emperyalizmin bir kez daha tırnaklarını demokrasinin ve Güney Amerika halklarının kendi kaderini tayin hakkının boğazına geçirdiği bu kritik saatlerde Venezuela halkının ve Nicolas Maduro'nun yanındayız. Güney Amerika ülkeleri bundan böyle ABD'nin arka bahçesi olmayacak” dedi.

Görüyorsunuz muhterem okurlarım. ABD oturduğu yerden, içimizdeki vatan ve millet hainlerini kullanarak bizde nasıl GEZİ KALKIŞMASINI yaptırdıysa aynısını altın ve petrolünü çalmak istediği Venezuela’da da yapmak istiyor. İpsiz sapsız, hiçbir vasfı olmayan, Venezuela’yı Amerikanın kucağına yatıracak, Juan Guaido'yu istiyorlar..

Stupid (delibozuk) Trump’a gelene kadar Amerikan tarihinde böylesi aleni bir rezalet yok!..

Seçimle gelmiş meşru bir devlet başkanına karşı halkı ayaklandırmaya kalkışmak dünyanın en büyük şerefsizliği, tarihin en alçak cürmüdür..

Demokratik olduğunu söyleyen dünya ülkelerinin peşpeşe stupid Trump elindeki ABD yönetimini takbih (kötü, kabahatli bulmak), hattâ lâ’netlemeleri gerekmez miydi?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Maduro'ya görevi bırakması, Venezuela ordusuna da demokrasinin yeniden tesisine yönelik çabalara (Venezuela Gezi’sine) destek vermesi çağrısı yaptı..

Bu lâ’netlenmesi gereken bir harekettir. Bu dünyanın en gerçekçi demokrasi sınavıdır!. Bu sınavı geçemeyenlere asla güvenilmez!.

Lafla peynir gemisi yürümez. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Devletlerin ülkelerin de aynası bu tür hadiselerde gösterecekleri tavırdır... Bekleyip göreceğiz..

Lâkin bu satırların yazıldığı saat bile geç sayılır. Zira bir devlet, bir ülke gerçekten demokrasiye inanıyorsa haberin duyulduğu anda Venezuela’nın meşru lideri Maduro’yu arar ve yanında olduğunu söylerdi. Erdoğan bunu yaptı. Cesaret ve samimiyet budur!..

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.