Bu denli çok insanın, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı tarafından alınmış olması şaşırtıcı değil. Dikkatin farklı aşamaları vardır, kesinlikle olaylarla birlikte yükselir veya düşer.

Bu denli çok insanın, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı tarafından alınmış olması şaşırtıcı değil. Dikkatin farklı aşamaları vardır, kesinlikle olaylarla birlikte yükselir veya düşer. Ancak temelde, bu teşhisi güvenle yapabilirsiniz, savaş dikkat ekonomimizi belirler.

Bu, siyasetten farklı değil. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, görünüşe göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ülkesinde yaşayanlarla konuşmak için pazar tezgahlarında veya salonlarda seçim kampanyası sırasında olduğunu söylemek mümkün. Paris muhabiri Britta Sandberg'in bildirdiği üzere stratejisi buydu: Aday mümkün olduğunca az kampanya yapmalı, bunun doğrultusunda mümkün olduğunca başkan olmalı.

Son zamanlarda, Macron, aşırı sağcı rakip Marine Le Pen'in anketlerde tehlikeli bir şekilde yetiştiği için endişe içinde. Zira Avrupa'ya, azınlıklara ve Almanya'ya karşı kampanya yürüten bir Putin arkadaşı var.

Lakin Cumhurbaşkanını seçmek adına yapılan ilk turun sonuçlarının gösterdiği üzere, seçmenler Macron'un temkinli 'başkanlık' kampanyasını takdir ettiler.

Macron yaklaşık yüzde 3.5 puan önde . 2017'deki son seçimin ilk turundan daha iyi bir konumda. Bununla birlikte, Macron'dan önce Başkan François Hollande olan Muhafazakarlar ve Sosyalistler, neredeyse tanınmayacak kadar aşındı. Adayları sırasıyla yüzde beş ve yüzde iki civarındaydı.

Macron, 2017'de olduğu gibi, 24 Nisan'daki ikinci turda Le Pen'e karşı yerini korumak zorunda.

Bu seçimde, oylamadan sonraki günler, seçim gününden neredeyse daha önemlidir, zira bugünden itibaren adayın ikinci oylamaya kadar daha çok çalışması gerekecek.