Uyan, Hedef Türkiye!

Turgut Özal dönemini hatırlayınız. O dönemde Türkiye’ye davet edilen Çekiç gücü de hatırlayınız. O zaman Çekiç gücün neden çağırıldığını tam olarak anlayamamıştık değil mi? Hedef aslında Kuzey Irakta sözde Kürt devleti görünümlü küresel bir masa devleti kurmaktı.

Uyan!

****

İkinci plan ise ABD’nin Irak’ı işgaliyle başlamıştı. Bizler o zaman Irak’ın bölüneceğini düşünüyor muyduk? Şimdi baktığımızda ise Irak fiilen bölünmüş durumda ve Barzani’n yapacağı sözde referandum resmen bölücülük durumunda.

Uyan!

****

Üçüncü plan ise Suriye üzerinden başlatıldı. Biz bir gece Esad’ın düşeceğini bekliyorduk. Bir süre sonra baktık ki karşımıza Pkk terör örgütü destekli ypg terör örgütü çıktı. Buna da tesadüf demiyoruz artık lakin ne yapacağımızı da tam olarak bilemiyoruz. Dört bir taraftan düşmanlar etrafımızı sarmış durumda.

Uyan!

****

Eskiden yaptığımız hataları anladığımızı sanıyorum. Barzani’nin Türkiye’ye geldiğini hatırlamak istemiyorum. Paçavranın asılmasını da şimdilik unutmak istiyorum ve susuyorum. Çözüm odaklarını yazmak zorunda kaldığımızı anlıyorum. Çünkü söz konusu vatan…

Uyan!

****

Önümüzdeki tehlikenin farkında olmakla birlikte bu tehlikeye karşı şimdiden en büyük tepkiyi ortaya koymalıyız. Mesela dün Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan Habur sınır kapısında ki askeri tatbikat önemliydi fakat tam olarak yeterli değil. Tepkimizi tüm alanlar da göstermek şart ve çözüm önerilerine gelirsek mesela TÜRKSAT üzerinden yayın yaptığı söylenen Rudaw televizyonun yayınını keselim. Sözde Kuzey Irak Bölgesel yönetiminden gelen petrol akışını durduralım. Barzani’nin Türkiye’deki mal varlıklarını donduralım. Barzani’ye Türkiyesiz Ortadoğu da taş oynamayacağını gösterelim.

Uyan!

****

Ülkemizi bölmeye yönelik bu tehdidi önlemek zorundayız. Çözüm önerileri değişebilir, Farklı fikirler de bulunabilir ama tek gerçek bu referandumun yapılmasını önlememiz gerektiğidir.

Uyan!