Düsseldorf öğrencileri Ukrayna'dan gelen mültecilere hazırlanıyor. Yakında özel karşılama sınıfları kurulabilir. Okul müfettişliğinden iki meslektaş bu haftadan itibaren dağıtımı organize edecek.

Düsseldorf öğrencileri Ukrayna'dan gelen mültecilere hazırlanıyor. Yakında özel karşılama sınıfları kurulabilir. Okul müfettişliğinden iki meslektaş bu haftadan itibaren dağıtımı organize edecek.

Ukrayna'dan kaçan çocuklar adına yakında Düsseldorf'ta özel karşılama sınıfları kurulabilir. 'Şimdiye kadar sadece izole ergenler kaydedildi, ancak daha fazla öğrenci adına hazırlanıyoruz' diyor Okullar ve Eğitim Dairesi başkanı Dagmar Wandt. Geçen Cuma, konu hakkında bütün okul türlerinden konuşmacılarla konuştu. Kesin olan bir şey var: Okul denetleme kurulundan iki meslektaş bu haftadan itibaren dağıtımı organize edecek.

Prensip olarak, savaş bölgelerinden gelen çocuklar okula gitmek zorundadır. "Ancak sadece Düsseldorf'ta yeni bir ikamet yerine kayıt yaptırdıklarında" diye açıklıyor ofis başkanı. Lakin, örneğin akraba ve arkadaşlarının yanında kalan çocuklu ailelerin mutlaka kayıt veya kayıt yaptırmaları gerekmez. 'Ukraynalıların şu anda vizeye ihtiyaçları yok. Şimdilik ülkeye basitçe girebilirler. Bu yüzden okul çağındaki çocukların tam sayısını bilmiyoruz' diyor Wandt.

Muhtemelen ortaokullarda ayrı karşılama sınıfları olacaktır. Wandt, "Diğer unsurların yanı sıra, 13 ortaokuldan altısı kabul edilmek istediklerini açıkladı" diyor. İlkokullarda, muhtemelen ilk olarak çocukların bireysel olarak normal sınıflara entegre edilmesi söz konusu olacaktır.

Ergenler arasında potansiyel lise öğrencileri varsa, bu yıl tercihen yerlerin müsait olduğu yerlerde barındırılacaktır. Wandt, "Benrather Schloß-Gymnasium bunun için bir seçenek olabilir. Ancak henüz başlangıç ​​aşamasındayız" diye vurguluyor.

Yakında daha fazla sayıda Ukraynalı Düsseldorf'ta eğitilecekse, özellikle personel zor olacaktır. Zira öğretmen kolejlerinde genellikle ek sınıflar adına daha büyük bir kapsam yoktur. Ukrayna Pazar okulundan güçler tarafından kuşatma desteği sağlanabilir. Devlet okulları ile karşılaştırılamayacak gönüllü bir tekliftir. Wandt, "Ama genellikle orada öğretmenlik yapanların kendileri de Ukrayna'da öğretmenlerdi" diyor.