“Ufak at Aytuğ...”

Ak Parti eski MKYK üyesi, uzun sakal CHP’li vekille tartışırken “biz vesayet sistemini bitirdik..” demeye getiren bir cümle safediyor.

Sen misin diyen? Gurup Yaygara “cumhuriyet klasiği tamtamları” koro halinde çalmaya başladı..

Bunlar, Mehmet Altan “2’nci Cumhuriyet” dediğinde aynı tepkiyi vermişler miydi? Vermemiş, hattâ desteklemişlerdi..

* * *

Çocukluğumda ne bilgisayar ne telefonumuz vardı... Uzun kış gecelerinde kestane pişirir, oyunlar oynar, hikâyelerle oyalanırdık..

Bunlardan biri de; bir elin parmaklarını küçük bir hikâyenin aktörleri yapmaktı.. Bir elin işaret parmağı ile öbür elin parmaklarına sırayla dokunur ve “bu tutmuş, bu getirmiş, bu pişirmiş, bu yemiş, bu da hani bana hani bana demiş” derdik...

“Hani bana?” derken de karşımızdakini gıdıklıyorduk galiba..

Basit belki ama bu bile bizi güldürüyor, mutlu ediyordu...

* * *

“Devlet yıkma” işi bize «hani bana»yı hatırlattı...

Başparmak “yanlış yaptı, kendi fikridir, bizi bağlamaz” demiş...

İşaret parmağı, “ne içtin de bu lafları konuştun?” demiş... Sanki ayyaşın önde gideni kendi değilmiş gibi. Ak Partiyi, Bahçeli ile tehdit etmeyi de ihmal etmemiş. (Laf aramızda başarılı da oldu, Bahçeli gaza gelip verdi veriştirdi... başmarmak da tırstı, kendi çocuğunu dövdü...)

Orta parmak, bu işe de Maçka’daki donsuz kız ve Urfa’daki çakma İbrahim (a.s) gibi «dış güçlerin oyunu» diyeceğimiz kehanetinde bulunmuş. Geçen gün de Ayhan Oğan’a teşekkür etmiş: «putuna, ölümünden 80 yıl sonra zafer (!) kazadırdığı için..

Yüzük pamağı, Anayasal Düzeni ortadan kaldırmak iddiasıyla suç durusunda bulunmuş..

Ve küçük parmak... Ona ısıracak bir şey kalmayınca “hani bana hani bana..” demiş gıdıklamış... Gerçi hiç gülemedik...

* * *

Pekâlâ AK Parti eski MKYK üyesi, CNNTürk tv’de tam olarak ne demişti? İnternette videoları var, isteyen onlarca kez izler..

Ortak yazdıkları şu: “...şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin!..”

Lafın öncesi, sonrası? O hiç mühim değil, biz işimize geleni alırız...

Meselenin aslı şu: 15 Temmuz’u aklamaya çalışan CHP’linin “FETÖ operasyonlarında onbinlerce insan mağdur oldu..” deyişine cevaptı o mıncıkladıkları laf...

Yani herife bir nevi “ufak at Aytuğ, ufak at civcivler de yesin..” denilmişti..

Muhaverenin ilgili kısmı (kesintisiz olarak) şöyle:

− Yeni bir devlet kurmak ne demek? Mevcut devleti yıktınız mı?

− Yapılan YAŞ toplantısı yeni bir Türk Silahlı Kuvvetleri inşasıdır. Biz vesayet düzenini yıktık. 15 Temmuz’da devlet içinde odaklanmış bütün vesayet mekanizmaları darmadağın oldu. Bürokratik oligarşinin hâkim olduğu devlet sistemi bitmiştir. Şimdi halkın doğrudan belirlediği sistem geliyor. Bunun kurucu lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır..

Görüldüğü gibi devlet yıkmaktan falan bahseden yok!. Aslına bakarsanız onlar da lafın ne için söylendiğini çok iyi biliyorlar da, kutlu – putlu − mutlu düzenleri yıkılacak. Korku bu yüzden...

#harbiden: Mesele devlet yıkmak değil arkadaş, sen hálâ anlamadın mı? Adamlar yine #direngezizekâlı diyor... 08 Ağustos 2017