Gazi Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı sırasında Afganistanla yakından ilgilenir ve oraya Türk subaylarını gönderir. Buna karşı çıkan Fevzi Çakmak'a şunu söyler. "Kurtuluş Savaşının güvenliği Afganistan'dan başlar."

Gazi Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı sırasında Afganistanla yakından ilgilenir ve oraya Türk subaylarını gönderir. Buna karşı çıkan Fevzi Çakmak'a şunu söyler. "Kurtuluş Savaşının güvenliği Afganistan'dan başlar."

Gazi Mustafa Kemal'den sonra Kurtuluş Savaşı'nın en önemli ve büyük Komutanı Kazım Karabekir Paşa'nın da anılarında belirttiği gibi, "Paşaların Kavgası" adlı kitapta geçer, Gazi Mustafa Kemal 1933 yılında Amerikalı General Mc Artur'a, bir görüşme esnasında, "Allah nasip eder ve ömrüm vefa ederse Musul ve Kerkük, Adalar, Selanik dahil Batı Trakya'yı Türkiye topraklarına katacağım" demiştir.

Gazi Mustafa Kemal, 1933 yılında genç bir doktorun sorusu üzerine açıklanmamak şartıyla "Ülküler Devletler tarafından bilinir ve açıklanmaz, ancak Milletler tarafından yaşatılır. Sovyetler Birliği bir gün elbet parçalanacaktır. Orta Asya'da, Türkistan'da, bizimle aynı dil, inanç, kültür ve öz değerlere sahip Milletler bağımsızlıklarına kavuşacaklardır. Buna hazırlıklı olmalı, onlar bizimle yakınlaşamaz, biz onlarla yakınlaşmalıyız." şeklinde beyanatta bulunmuştur. (İsmet Bozdağ, "Atatürk'ün Avrasya Devleti", s. 30, 31, 32, Tevfik Rüştü Aras anıları ve İhsan Sabri Cağlayangil teyidi, Türkolog Yazar Fatih Mehmet Yiğit, "Atatürk ve Türk Birliği", https://turuz.com)

Şimdi sormak lazım, özde değil sözde Atatürkçülere, İslam Dini ve Kur'an-ı Kerim ile Türk Devlet ve Milletinin düşmanı PKK-PYD-YPG-YPJ-SDG'ye terör örgütü değildir ve bize saldırmaz diyenlere; ne işimiz var Irak'ta, Suriye'de, Akdeniz'de, Libya'da diyenlere!

Atatürk bugün yaşasaydı ona da ne işimiz var Musul ve Kerkük'te, Adalar'da, Selanik'te, Afganistan'da, Orta Asya'da Türkistan'da; yedi düveli, Batı'yı, Amerika'yı, Avrupa'yı, bütün dünyayı neden karşımıza alıyoruz, ne gerek var? diye sorabilirler miydi? Böylesine ipe sapa gelmez, dangalakça bir sorunun altına imza atabilirler miydi? Sessizlik, mor bir renk ve ama ile başlayan cümleler... Dünü bilmeyen bugünü anlayamaz, bugünü anlayamayan ise yarını göremez.

Gazi Mustafa Kemal bugün yaşasa günümüzdeki mandacı ve himayecilerin, Batı taklitçilerinin, aman Batı'yı kızdırmayalım ve onların her istediğini yerine getirelim diyenlerin, medeniyet derinliğimiz ile bekamızın gereklerini ve rasyonaliteyi göz ardı ederek sınırlarımızın dışında ne işimiz var diyenlerin yüzüne tükürürdü, onları astırırdı!

Saygı ve selamlarımla...