Türkiye'de 'Futbol'

Türkiye günlerdir geçen hafta oynanan olaylı kupa derbisini konuşuyor. Siyasilerin de konuya müdahil olmalarıyla birlikte aslında özerk! bir yapı olan TFF'nin vereceği karar az çok tahmin ediliyordu. Verilen karar Fenerbahçe cephesinde olumlu karşılanırken, Beşiktaş cephesi kendi divan kurulunda maça çıkmamayı görüşüyor. Eğer konuşulanlar olur da Beşiktaş sahaya mazeretsiz bir şekilde çıkmazsa, PFDK’ya sevk edilip hükmen mağlup sayılacak, önümüzdeki yıl içinde Türkiye Kupası’ndan men edilecek.

AVRUPA’DA DA GÜNDEMDE

Olaylı derbideki görüntüler Avrupa’da da geniş yankı buldu. Hatta bazı Alman gazeteleri Türkiye’nin 2024 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği adaylığının bile tehlikede olduğunu yazdı. Keza Şampiyonlar Ligi’nde veya Avrupa Kupası’nda böyle bir olay gerçekleşse, UEFA’nın takınacağı tutumu herkes tahmin edebiliyor. Beşiktaş’a sahaya giren kedi yüzünden verilen ceza henüz hafızalarda taze…

PEKİ BUNDAN SONRA NE OLACAK

Bundan sonra da taraftar sahaya bozuk para, çakmak, taş atmaya devam edecek. Ağır cezalar verilmediği müddetçe de maalesef futbol ülkemizde bu şekilde izlenen bir spor olmaya mahkum gibi gözüküyor. Gönül ister ki caydırıcı ceza temenni etmeden böyle olaylar yaşanmasa ancak maalesef Fenerbahçe’si, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı, Trabzon’u, Bursa’sı, 2. Lig’de, BAL’da mücadele eden bir Anadolu kasabası takımı… Herkesin ortak sorunlarından bir tanesi bu. Yetkili mercilerden bunun önlenebilmesi, futbol tribünlerinin vatandaş için deşarj olma merkezi imajından kurtarılıp, bir spor müsabakası izleme platformu olduğunu hatırlatıcı uygulamalar yapmasını en içten duygularımla temenni ediyorum.