Türkiye’de FETÖ hakkında yazılmış kitaplar

FETÖ ile ilgili birçok yazar tarafından kitaplar yazıldı.

Yıllarca Türkiye’de ara sıra haberler yapılmış fakat sözde hukukçu FETÖ militanları tarafından ilgili haberler tekziplerle ve takiyye yapılarak üstü kapatılarak giderilmeye çalışılmıştır.

FETÖ ile ilgili yazılan kitaplarda genellikle vatan haini kumpasçı teröristbaşı Fethullah Gülen ve militanları hakkında çok geniş detaylı bilgiler bulunmaktadır.

Özellikle de illegal yeni tip silahlı terör örgütü FETÖ hakkında Türkiye’de yazılan kitaplar arasında bestseller olan;

Faik Bulut’un “Kim bu Fethullah Gülen” adlı kitabı,

Nusret Senem’in “Devletin Fethullah Arşivi-1 Emniyetin Işık Evleri Raporu”,

“Devletin Fethullah Arşivi-2 Emniyet İstihabaratının Fethullah Raporları”,

“Devletin Fethullah Arşivi-4 Jandarma Genel Komutanlığı Raporlarında Fethullah Gülen”,

“Devletin Fethullah Arşivi-6 Fethullah Gülen’in Konuşmaları ve Pensilvanya İfadesi” adlı kitapları,

Süleyman Yeşilyurt’un “Pensilvanya Canbazı” adlı kitabı,

Yılmaz Polat’ın “ABD’nin Özel Din Görevlisi” adlı kitabı,

Saygı Öztürk’ün “Okyanus Ötesindeki Vaiz” adlı kitabı,

Haki Demir’in “Fethullah Gülen’in Fikir Hilesi” adlı kitabı,

Said Alpsoy’un “Gezi Komplosu” ve “Hayasız Akın” adlı kitabı,

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın “Mahrem” ve “Sızıntı – Wikileaks’te Ünlü Türkler” adlı kitabı,

İbrahim Sancak’ın “Paralel Örgüt mü Paralel Din mi?” adlı kitabı,

Nedim Şener’in “Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat” adlı kitabı,

Aytunç Erkin’in “Fethullah Hoca’nın Şifreleri” adlı kitabı,

Hanefi Avcının kitapları ve Serkan Koç’un “Bir Gladyo Projesi The Gulen” isimli belgeseli illegal yeni tip silahlı terör örgütü FETÖ hakkında çok önemli fikirler vermektedir.

“Türkiye ve Arap Baharı” isimli kitabında Graham E. Fuller, Gülen ve işlevini kendi yönünden övmekte ve güya Türkiye’ye ne kadar faydalı(?) olduğundan bahsetmesi manidar diğer bir konudur.

Peki, vatan haini terörist başı Gülen hakkında kitaplar yazan Haydar Meriç ve Necip Hablemitoğlu da zaten kitapları daha basılmadan önceden istihbaratını alan FETÖ tarafından acele ve ivedi olarak kaza süsü verilerek acımasızca öldürülmüşlerdir.

Türkiye'de adli makamlar terörist başı Fetullah Gülen ve kurup yönettiği örgütüne yönelik birçok soruşturma ve dava yürütmüş olmasına rağmen FETÖ nasıl oluyor da bu kadar hızlı güçlenebilmiştir?

FETÖ / PDY ÖZETİ;

FETÖ, özellikle 12 Eylül 1980 sonrasında ciddi hiçbir araştırma ve soruşturmaya konu edilmemiş, faaliyetleri araştırılmamış, örgütün nihai amacı sorgulanmamış, dini ılımlı bir cemaat denilerek geçiştirilmiştir.

Türk devletini ortadan kaldırmak amacıyla kurulmuş en geniş ve en büyük katılımlı yeni tip illegal silahlı terör örgütlenmesidir.

Amaçlarını gerçekleştirmek için illegal silahlı terör örgütlerini kullanabilen ve kiralayan, devletin silahlı unsurlarını her türlü emelleri için kullanabilen, devlet kademelerindeki silahlı güçler aracılığı ile kumpaslar kurularak operasyonel sonuçlar elde edebilen bir hızla gelişmiş örgütlenmedir.

CIAmaatin saf, samimi, masum tarafı ile derin, mücrim ve kirli tarafı arasındaki “kesin sınır çizgileri net bir biçimde ortaya koymak” çok kolay olmadığından kirli, derin ve kötü olan tarafı paralel yapılanma şeklinde ifade edilmiştir.

Yani en kritik olanda şuanda FETÖ iki kısma ayrıldığında “Örgüt” ve “Paralel Yapı” diye karşımıza adeta çift kanatlı devasa bir illegal yapılanma çıkmaktadır.

CIAmaat hiç bir zaman paralel yapılanmayı kabul etmemiş ve içinde böyle bir yapılanma olmadığını iddia etmesi tutumu ile paralel devlet yapılanması örgütü ile cemaatin mensuplarının ayrımını bu tutumu nedeniyle oldukça her geçen gün güçleştirmektedir.

Şu halde birbirine geçmiş "cıamaat" ve "terör paralel yapılanması" olmak üzere ortada iki farklı sosyolojik vakıa bulunmaktadır. Vatan haini Gülen CIAmaatine bağlı herkes paralel yapının içinde ve FETÖ militanı sayılamaz. Aksine durumdan istifade etmek isteyen haysiyet cellatlığı yapacak kötü niyetli kişilerin olması hasebiyle çok dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli konudur.

Buna karşılık camia, paralel terörist üst yapı tarafından yönlendirilip yönetilmektedir.

Her şey FETÖ militanlarının “Arş” dediği aslında “Üst akıl takımı” olduğunu bilmek asıl örgütü çözmekte en önemli etkendir.