Türkiye’de Alevilik sorunsalı-4

Sabetayizm: 17. Yüzyılda İzmir’de ortaya çıkmıştır. Kabbala adında bir Yahudi öğretisine dayanan düşünce sistematiğidir. Kurucusu 1626 yılında İzmir’de dünyaya gelen ve 1648 yılında Mesihliğini ilan eden Sabetay Sevidir. Onu Mesih kabul eden bir anlayıştır. Musevi olan bu Şahıs daha sonra tutuklanınca Müslümanlığa geçti. Dış görünüşte Müslüman, gerçekte ise Kabbala öğretisine bağlı bir gizli Yahudi’dir. Kabbala öğretisine göre tüm dünyayı kötülüklerden arındırmak için çalışılmalıdır. Gerektiğinde Müslümanlar arasında İslam inancını kullanıp, yozlaştırma yapılmalı ve Yahudi çıkarları gözetilmelidir. Bu anlayış, kutsal kitaplardaki sayı ve matematiksel işlemlerle gizli gerçeği yorumlamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığına göre Sabetayizm, bir İslam mezhebi ve bir tarikat değildir.

Kabbala Yahudi öğretisi, ezoterik (iç içe geçmiş yapı) bir yaklaşımla derin ve gizli bilgilerin elitler arasında paylaşılması, birbirine geçmiş sistematik bir yapı içinde değerlendirilmesi, bu bilgilerin geniş halk yığınlarından gizlenmesi ve sırlara göre dünyaya hakim olma hedefini güden bir anlayıştır.

Osmanlı ve Türkiye’de ünlü Sabetayistlerin ve Masonların listesini vermek isterim. Yalnız bu liste oldukça özet bir listedir. Aysberkin (buz dağı) görünen yüzü bile değildir. Şu anda bunların sayısı 8 binlerle ifade edilmektedir. Sabetay Sevi’nin soyundan gelen ve Türkiye’de ilk kez bir mahkeme kararı ile Sabetayizmden Yahudiliğe geçen Ilgaz Zorlu’nun mahkeme savunmasında ifade edilen, resmi belge olarak devletin kayıtlarında yerini alan bu listedeki ünlü isimler şöyledir. Sabetayistler: Siyasetçiler; Salih Bozok, Rahşan Ecevit, Tansu Çiller, İsmail Cem, Kemal Derviş, Turan Güneş, Fahri Korutürk, Çevik Bir… Edebiyetçılar; Halide Edip Adıvar, Orhan Pamuk, Yaşar Kemal, Nazım Hikmet… Gazeteciler; Ali Kırca, Reha Muhtar, M.A. Birand, Güneri Civaoğlu, Abdi İpekçi, Nazlı Ilıcak… İş Adamları; Boynerler, Eczacıbaşılar, Koçlar… Tiyatrocular; Haldun Dormen, Hulusi Kentmen, Leyla Gencer, Perran Kutman… Şarkıcılar; Sezen Aksu, Nilüfer, , Neco, Burak Kut… Akademisyenler; Kemal Gürüz, Kemal Alemdaroğlu, Erdoğan Teziç, Sabih Kanatoğlu… Masonlar: Şinasi, Ziya Paşa, Namık Kemal, Mustafa Reşit Paşa, Mithat Paşa, Talat Paşa, Sultan Murat (5. Murat), Gaziosman Paşa, Başbakanlardan Rauf Orbay, Ali Fethi Okyar, Hasan Saka, Refik Saydam, Suat Hayri Ürgüplü, Bülent Ecevit, Nihat Erim, Bülent Ulusu, Cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü, Celal Bayar, Süleyman Demirel…

Vahhabilik: Suudi Arabistan’ın Necd kentinde 1703 yılında dünyaya gelen Muhammet Bin Abdulvahap tarafından kurulmuştur. 1738 tarihinde İngiliz desteği ile Vahhabiliği ilan etmiştir. Abdulvahap, İngiliz casuslarından Hempher’in, “Bir İngiliz Casusunun İtirafları” (www.hakikatkitabevi.com) adlı kitabında belirtildiği gibi, İslam düşmanlarının emellerine alet olan, onlarla işbirliği yapan, İngilizlerin İslamiyeti imha etme planının bir parçası olan ve İslamiyet’e ve Müslümanlara ihanet eden bir şahsiyettir.

Bu mezhebe göre icma ve kıyas kabul edilmemekte, gereksiz görülmektedir. Mezarlıklar, kabir ziyaretleri ve tarikatlar kesinlikle reddedilmiş, bunları yapanların kanlarının, canlarının, mallarının helal olduğu yönünde fetva verilmiş fitne ve nifak tohumları ekilmiştir.

İngiliz casus Hemper’in itiraflarında anlattıkları, Batı ittifakının düşmanını imha etmek için nasıl plan yaptıkları, hedefleri ve emellerine ulaşmak için ne pahasına olursa olsun nasıl bir mücadeleye giriştikleri veya göze aldıklarının göstergesidir.

KAYNAKÇA

1 – “Bir İngiliz Casusunun İtirafları” kitabı.

2 – “Tarihsuuru.com”.

3 – “Vikipedi”.

4 – Dinler Tarihi Uzmanı Dr. Lütfü ÖZŞAHİN.

5 – Sabetay Sevinin soyundan gelen Ilgaz ZORLU’nun mahkeme savunması (itirafları).

6 – A. Faruk TÜRKİSTAN, Türkiye Sevdamız.