Türkiye  ne kadar garip bir ülke. 13 Ocak 2020 tarihinde sosyal medyaya  Nedim Şener ve  Gökhan Kahraman adlı 2 hesaptan şöyle bir haber  servis edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu  HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın  kitaplarını belediyenin yayınevinde online olarak satıyor

Türkiye ne kadar garip bir ülke. 13 Ocak 2020 tarihinde sosyal medyaya Nedim Şener ve Gökhan Kahraman adlı 2 hesaptan şöyle bir haber servis edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitaplarını belediyenin yayınevinde online olarak satıyor. Ayrıca Paris'te öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da 3 ciltlik kitabı satışta . Sakine Cansız'ın kitabı 2014 senesinde basılmış. Demirtaş'ın kitaplarına herhangi bir yasak kısıtlama yok. Satışı serbest. 28 Haziran 2016 tarihinde Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği 53 kitap hakkında yasaklama kararı almış. Aralarında Sakine Cansız'ın kitabı da var.İ stanbul Büyükşehir belediyesi gelen tepkiler üzerine Sakine Cansız'ın kitabını satıştan çektiğini ilan etti.

2016 YILINDA YASAKLANAN KİTAPLARIN LİSTESİ

* Güneşin Çocukları Êzidîler (Mehmet Özcan)

* 21. Yy. Sömürgeciliği Toplum Kırım (Cemal Şerik)

* Hawar (Ali Oruç)

* Geliye Zilan Jederka Jin U Jane (Devrim Serhad)

* Elveda İki Yüzlü Umut (Cezmi Ersöz)

* Mermer Kanatlı Kuşlar (Mahmut Yamalak)

* Vakayiname (Musa Anter)

* Tarih Şimdidir Kürdistan Tarihine Özlü Bir Bakış (Kasım Engin)

* Hayatın Kıyısına Yolculuk (Seyit Evran)

* Rojhılata Navin (Rustem Cudi)

* Ayıntab Üstünde Kızıl Bir Zaman (Dilzar Dilok)

* Sürgünde Kürtler, Kürt Sorununu Anlamak Üzere (Burçin Demirtola Çelik)

* Hep Kavgaydı Yaşamım 1.-2.-3. Cilt (Sakine Cansız)

* Em Bun Baran (Mizgin Ronak)

* Kasırga Taburu 1.-2. Cilt (Metmet Sebat)

* Yaşamın Kıyısında (Mehmet Polatlı)

* Eylül Kasırgası (Kemal Aktaş)

* Dağlar Konuşsun (Serbest Kıçı)

* Bizim Çocuklar (Saadet Ferhat Dersim)

* Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa (Abdullah Öcalan)

* Demokratik Modernitede Gençlik (Sinan Şahin)

* Gözyaşım Ağıydı Seni Beklemek (Rojbin Perişan)

* Gedeye Şirin (Nizamettin Akkurt)

* Lilavlar Akacak (İlhami Çınar)

* Dörtlerin Gecesi (Fevzin Yetkin ve Mehmet Yetkin)

* Dağın Yüreği Mavi Derya (Hayati Kaytan)

* Mavidir Avaşin'in Suları (Selçuk Şahan)

* Diyarbakır Zindanları 1.-2. Cilt (Muzaffer Ayata)

* Korkunun Rengi (Ruşen Tutku)

* Tül ve Kül ( Abdurrahman Çadırçı)

* Aksi Yalandır (Sara Aktaş)

* Gurbet'in Güncesi Yüreğimi Dağlara Nakşettim (Gurbetelli Ersöz)

* Bizim Mazlum (M. Emin Yıldırım)

* Modernite'nin Güncesi (Ayhan Kaya)

* Abdullah Öcalan ve Demokratik Modernite'nin Çözümü 1-2-3-4-5 (Abdullah Öcalan)

* Kültür ve Uygarlık (Sosyal Bilimler)

* Özgür Eş Yaşam (Sosyal Bilimler)

* Hedera Henaseyen Azad (Birinen Gerilla)

* Rojnivisa Hevaltiye (Beritan Hilal)

* Bir Yarım Dağda (Turan Uysal)

* Gerilla Anıları 1 İlkler (Aram Yayınları)

* Gerilla Anıları 2 Çağın Çığları (Aram Yayınları)

* Gerilla Anıları 3 Sis (Aram Yayınları)

* Gerilla Anıları 4 Direniş Yuvası Dağlar (Aram Yayınları)

* Gerilla Anıları 5 Zamanın Ruhuna Yolculuk (Aram Yayınları)

Buraya kadar herşey normal. TBMM Kütüphanesi arşivine girip arama yaptığınız zaman Abdullah Öcalan ve Sakine Cansız'ın kitaplarına herkese açık şekilde ulaşabiliyorsunuz. İnanması çok güç ama bu bir gerçek. Normalde bir vatandaşın evinde bulunması halinde suç teşkil edecek kitaplara devletin meclisinin kütüphanesinden tek tıklamayla saniyeler içinde indirip okuyabiliyorsunuz. Meclis kütüphanesi bu konuda açıklama yapmış . Açıklama şöyle:

İlk olarak 1934 tarihinde Derleme Kütüphanesi olarak faaliyet göstermeye başlayan TBMM Kütüphanesi, halen 22/2/2012 tarihli, 6279 sayılı Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu hükümleri uyarınca bu niteliğini sürdürmektedir. Anılan Kanunun 8 inci maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde basılan veya çoğaltılan her türlü kitabın bir nüshasının Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığına gönderilmesi zorunludur.

Bu kapsamda yukarıda anılan haberlerde bahsi geçen kitap, 6279 sayılı Kanun hükümleri uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığına gönderilmiş ve aynı kanun gereğince derleme kütüphanesi olarak TBMM Kütüphanesi kataloğuna kaydedilmiştir. Dolayısıyla TBMM Kütüphanesi tarafından söz konusu eserin satın alınarak kütüphane envanterine eklenmesi gibi bir durum da söz konusu değildir.

Bir derleme kütüphanesi olan TBMM Kütüphanesi, 6279 sayılı Kanun'la kendisine verilen görev çerçevesinde ülkemizde basılan tüm eserleri envanterine dahil etmekle yükümlü bulunmaktadır. Bu çerçevede kütüphaneye gönderilen eserlerin kaydı sürecinde herhangi bir denetim ya da yayın seçme - belirleme çalışması yapılmamaktadır.

Meclis kütüphanesinde mahkemenin yasakladığı diğer kitaplar da var mı bilmiyorum tek tek arama yapıp bakmak lazım. Ama binlerce insanımızın katili teröristlerin yazdığı kitapların meclis kütüphanesinde olmasından ben basit bir vatandaş olarak utanç duydum. Umarım devlet bu paçavraları arşivden kaldırıp imha eder. İnsanların içine kin ve nefret tohumları ekip sosyal medyada bu tip haberleri yayanlara cezayi müeyyide şart. Haber ilk çıktığı andan itibaren tarafların birbirlerine ettiği küfür ve hakaretlerin haddi hesabı yok. Tamamen birlik beraberliğimizi hedef alan bir çalışma. Meclis kütüphanesine girecek kitapların bazı filtrelerden geçirilmesi şart. Ülke dışından toplumun çeşitli kesimlerini provoke ederek iç savaş planlayan insanlar mevcut. Bu insanlara ve bunun Türkiye deki uzantılarına fırsat verilmemeli. Türkiye Büyük Millet meclisi kütüphanesinden aldığım bazı ekran görüntülerini makaleye ekliyorum.