Ağaç, çiçek, böcek! Dilde çok masum değil mi? Ama gerçekte böyle değil ki! Önce birtakım gençler kandırılarak sokağa çıkarıldı. FETÖ'cü polisler gençleri tahrik etmek için her türlü yolu denedi.

Ağaç, çiçek, böcek!

Dilde çok masum değil mi?

Ama gerçekte böyle değil ki!

Önce birtakım gençler kandırılarak sokağa çıkarıldı. FETÖ'cü polisler gençleri tahrik etmek için her türlü yolu denedi. Burada amacın ilk temeli atıldı.

Sonrasında ağaçlar bahane edilerek tüm terör örgütleri ülkemizi savaş alanına çevirdi. Yaktılar yıktılar. Kaldırım taşları ve etraftan topladıkları korkuluk demirleriyle yollara barikat kurdular, taş, sopa, molotofkokteyli, ses bombası, sapan ve bilyelerle polise karşılık verdiler.

Türk bayrağı yakılarak terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri ile sözde KCK bayrağı asıldı.

Kamu binalarına, polis araçlarına, ambulanslara, belediye otobüslerine, otobüs duraklarına, iş yerlerine ve araçlara zarar verdiler.

46 kamu binası, 231 polis aracı, 44 ambulans kullanılmaz hale geldi.

80 belediye otobüsü, 85 otobüs durağı yakıldı.

326 iş yeri, 201 araç tahrip edildi.

Taksim Dayanışma Heyeti'nin 'AKM yıkılmasın, 3. köprü, 3. havalimanı projeleri durdurulsun' gibi talepleri ise durumun ilginçliğini ortaya koyuyordu.

Hal böyle olunca dünyanın sayılı televizyon kanalları Gezi'cilere destek veren naklen yayınlar yapıyordu. Olayları "Türkiye'de iç savaş var" gibi yansıtıyorlardı. CNN International "Milli İradeye Saygı" mitinginin kalabalık fotoğrafını internet sitesinden kullanarak "Hükümet karşıtı protesto" şeklinde vermişti. Gösterilerde ise 3 Fransız, 2 Kanada uyruklu kişi gözaltına alınmıştı.

O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bu mücadelenin karşısında iyi bilin ki faiz lobisi vardır. Bugün ABD'deki gazetelerde ilan verme gayretine girenler, bu lobinin ta kendileridir. Türkiye'de işlerini bitirdiler şimdi orası öyle mi? Bütün bunlar acaba niçin bizim ABD seyahatimizden sonrasına denk geldi? Hazmedemediler. Türkiye'nin dünyadaki şu gelişen gücünü kimse küçültemeyecek. Türkiye büyüyor. Evelallah büyümeye devam edecek." demişti.

Haksız değildi…

Olayların doğrudan maliyeti 1,4 milyar dolar, dolaylı maliyeti ise yüzlerce milyar dolar oldu.

Faizler, Gezi olayları ile tırmandı. Yüzde 4,6'dan yüzde 13 küsura ulaştı. İşsizliğin çift haneye çıkması da enflasyonun zıplaması da Gezi kalkışması döneminde gerçekleşti. Gezi sonrası yabancı yatırımcılar 1 aylık dönemde 8 milyar dolarlık çıkış yaptı.

Gezi Parkı davasının 72 sayfalık mütalaasında amacın Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş hükümetini yıkmak veya işlevsiz duruma getirmek olduğu vurgulanmıştı.

Sanıklar arasındaki iletişime ve para transferlerine de yer verilen mütalaada şu tespitler oldukça önemliydi:

"Uluslararası spekülatör George Soros'un ülkemizdeki temsilcisi konumundaki sanık Mehmet Osman Kavala, Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş. isimli vakıf ve şirket görünümlü legal yapıları kalkan olarak kullanarak, ülkemizdeki Kürt ve Ermeni vatandaşların ülkemize karşı kışkırtılması ve bölücü eylemlere kalkışılması yönünde uzun yıllardır lobi ve toplum mühendisliği faaliyetleri yürütmekte, Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş. üzerinden sözde kültürel etkinliklerin fonlanması adıyla ülkemizde gerçekleşen birçok bölücü organizasyona para kaynağı olmaktadır."

Yani Kavala Gezi'ye sadece poğaça ve eczaneden alınmış maskelerle gittiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmadı.

Hadi sonuca ABD, AB tepki gösteriyor da el insaf siz halen çıkıp nasıl masumiyetten bahsedebiliyorsunuz?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Gezi kalkışmasını 'dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış bir millet hareketi' olarak tanımlaması ne akıl ile ne vicdanla bağdaşacak bir durum değil.

Hele ki Gezi'ye direniş deyip masum insanlar, çevreci insanlar, aydın insanlar kelimelerini kullanıp 'Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan hesap verecektir.' diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e ne demeli?

Siyaset için yapılır mı bu? Gezi'de gerçekte ne olduğunu göz göre göre bir insan nasıl böyle konuşabilir?

Allah'a yemin olsun ki siz hiçbir halt yapamayacaksınız.

Bu necip millet eleştirecek olanı eleştirir ama asla haksızlığa susmaz. Ve bu millet Gezi'de ne olduğunu çok iyi biliyor.

Yok Erdoğan hesap verecekmiş, yok onu yapacakmışsınız bunu yapacakmışsınız kolay değil be!

Kaç kez Gezi tekrar denendi. Başardınız mı hayır?

Ve yine Allah'a yemin olsun ki başaramayacaksınız.

Ne demişti Gazi Mustafa Kemal Atatürk:

'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.'

Gezi ile Atatürk'ün söylediği bu cümle yan yana gelir mi?

Siz nasıl bir duruma düştünüz böyle!

Durduğunuz yerde Atatürk'ü anlamayan bir CHP'nin sonunu sandık gösterecek.

İşte asıl özgürlük bu olacak.