TUHAF ŞEYLER

Tuhaf şeyler oluyor. Cemil Çiçek demiş ki, "Türkiye üzerinde oyun oynandığına dair açıklamaların tümü abestir. Ak parti olarak ekonomide yanlış adımlar attık. Bunun cezasını şimdi çekiyoruz. Doların yükselmesiyle ülke batmıyor, ülkemiz battığı için dolar yükseliyor. Millete gerçekleri anlatmaktan niye korkuyorsunuz?".

  1. Bu açıklamayı yapan muhalefet partisine ait biri değildir. TBMM başkanlığı yapmış bir şahsiyettir. 15 senedir neredeydi diye sormak gerekmez mi?

2.Dolar yükselince ülkenin batmasıyla ülkenin batması durumunda doların yükselmesi arasındaki "ince farkı" görmek için soyadı "ince" birinin reis-i cumhur namzedi mi olması lazımdı?

Ne demek oluyor; "ülke batıyor?". Bir gemi bile batmaya başlayınca su seviyesindeki farklılık yolcuları tarafından bile görülür. Siz TBMM başkanıydınız. Üst seviyelerde Ak Parti'de vazife aldınız. Aradan 15 sene geçtikten sonra "ülkenin battığını" görmek veya anlamak, nasıl bir "görüş" veya "anlayıştır" anlayan varsa beri gelsin...

“Doların yükselmesiyle ülke batmıyor” derken acaba Sayın Çiçek doların yükselmesini normal mi addediyor?

“Batan” ülkelerde doların yükselmesi ekonominin gereği ise, tekrar ve ısrarlı soruyoruz; “şimdiye kadar neredeydiniz?”. Tıpkı darbecilerin ülkenin darbe “kıvamına” gelmesini bekledikleri gibi mi “ülkenin batmasını” beklediniz? Merak ediyoruz.

Türkiye üzerinde oyun oynandığına dair açıklamaların tümü “abes” ise, sizin durumunuzla birlikte iktidarın durumu daha vahimdir. Dışarıdan müdahale yoksa gezi olaylarının izahı nedir? Halk Bankası müdür yardımcısının aldığı cezanın manası nedir? İki bakanımız üzerinde ABD’nin aldığı iktisadi müeyyide kararı ne anlama geliyor? 15 Temmuz darbe teşebbüsünü nereye koyacaksınız?

Ehl-i sünnet kuruluşlarına dahili ve harici taarruzların devam ettiği şu günlerde milletten başka istinatgah var mı? Milletin bağrından çıkmış sivil teşekküller iyi ki var. Devlet-millet bütünlüğüne her zamankinden daha çok muhtacız bugünlerde.

Aynı gemideyiz. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Bizim başka bir ülkemiz yoktur. Biz millet olarak Suriyelileri, Iraklıları, Balkanlardan, Doğu Türkistan ve diğer Türk-İslam beldelerden gelenleri kucaklar ve bağrımıza basarız. Ama tarihin bize yüklediği misyon gereği başka diyarlara sığınamayız.

Biz Türk milleti olarak bu topraklarda kıyamete kadar kalmaya kararlıyız. Cenab-ı Hak milletimizi daha ağır imtihanlardan muhafaza buyursun.