Trump’tan seçim iptaline dair bir günde iki farklı açıklama geldi. Trump önce ekonomik büyümenin berbat verilerinin hemen ardından seçimde sahtekarlık olabileceğini ileri sürerek ertelemeden bahseden bir tweet attı. Saatler sonra “bunu ister miyim, istemem, ama…” dedi.

Trump'tan seçim iptaline dair bir günde iki farklı açıklama geldi.
Trump önce ekonomik büyümenin berbat verilerinin hemen ardından seçimde sahtekarlık olabileceğini ileri sürerek ertelemeden bahseden bir tweet attı.
Saatler sonra 'bunu ister miyim, istemem, ama…' dedi.
Trump değil ama Kongre seçimleri iptal edebilir. Fakat ne Cumhuriyetçi ne Demokrat isimler bunu istemedi.
Trump karşıtı medya Trump'ın, ümitsiz durumda olduğu için ve ratingleri düştüğü için seçimleri iptal etmek istediğini yazdı...
Trump'ın itirazı koronavirüs nedeniyle posta yoluyla oy kullanılmasına. Bu yönetem, bir kaos iddiası gündeme geldiğinde seçim sonuçlarını çok uzatabilecek bir yöntem. Gerçekten riskli. Yani bir sahtekarlık yapılması riski dışında ortaya atılan iddiaların sonuçlanması da meşakkatli olabilir.
Oyların posta yoluyla kullanılması için Kovid-19 krizinin biraz daha büyümesi gerekiyor. O zaman böyle bir karar alınması ihtimal dahilinde. Trump'ın posta yoluyla oy kullanımına karşı çıkması da salgını yönetmesine dair zaaf görüntüsü verecek. Nereden baksanız zor durum.
Ekonomik veriler karamsar da olsa son ankete göre ABD'lilerin %53'ü Trump'ın kazanacağı görüşünde.

Trump'tan Tik Tok hamlesi

Trump Tık Tok'u yasaklayacağını, buna gücünün yeteceğini duyurdu. Evet ekonomik alanda acil durumları kapsayan bir yetkisi bulunuyor.
Tık Tok Çin'li ByteDance Ltd.ye ait. Neden önemli? Veri topluyor.
İnsanlar nerede, hangi videoları kaydediyorlar, neler konuşuyorlar…
Peki Facebook, Instagram toplamıyor mu?
Onlar da topluyor ama onların serverları Çin'de değil…
Onlara ABD yönetiminde kamu güvenlik birimleri uygun bir yasal talimatla gitse ve bazı kişilere dair veri istese verirler. Ama aynı karar Tik Tok patronunu bağlamaz.
Asıl konu bu.
'Ulusal güvenlik sorunu' denilme nedeni, bu verinin Çinliler'de olması.
Ayrıca istenmesi durumunda ulaşamayacak olmaları.
TIk Tok platformunun Trump'ın Tulsa mitinginde salonun boş kalmasına yol açması talihsizlik olmuştu. Bunu Çinliler değil Tik Tok kullanan ABD'li demokratlar yaptı.

Tik Tok, telefonunuzun erişimesine izin verdiğiniz unsurlarına erişiyor.
Aynı Facebook gibi.
Trump Microsft gibi bir ABD şirketinin de Tik Tok'un ABD operasyonunu satın almasına da karşı olduğunu açıkladı. Oysa anlaşma aşamasına gelindiği belirtilmişti.


'En genç Murdoch', yayın grubudan istifa etti

Rupert Murdoch'ın en genç oğlu, gazete gruplarının bağlı olduğu milyar dolarlık aile şirketinin yönetimindeki koltuğundan istifa etti. Buna da editöryel içeriği gerekçe gösterdi. Wall Street Journal, Dow Jones, New York Post, News U.K. ve Avustralya'da bazı diğer medya kurumları bu aileye ait.

Ödevini yapmayan 15 yaşındaki kıza ceza

Ödevini yapmadığı için ceza evine konulan 15 yaşındaki kız serbest kalıyor.
Mayıs ortasından bu yanan Michigan, Oakland'daki merkezdeydi.
Siyah bir kız…
Hırsızlık ve annesine kötü davranma gibi eylemler var sicilinde. Bu eylemlerin ardından şartlı tahliye edilmiş…
Ardından da ödevini yapmadığı için gene merkeze götürülmüş.
Bu son karar bir beyaz için alınır mıydı?
Bu ıslah doğru bir ıslah mı?
Yargıç kendini 'ödevini yapmadı diye değil, hala annesine yaptığını bildiğim davranışlardan dolayı bu kararı aldım' diye savunmuş.
Beyazlar 'biz de ödevimizi yapmadık' yazılı pankartlarla sokakta.