TEK SEANSTA ZAYIFLAMA

SOĞUK LİPOLİZ(CRİYOLİPOLİZ)

Bayan erkek birçok kişinin sorunu istenmeyen bölgesel yağlardır. Hareketsiz yaşam, sağlıksız ve dengesiz beslenme, düzensiz yaşam tarzı bölgesel yağlanma oluşumunu kolaylaştırır

Soğuk lipoliz nedir?

Bölgesel yağlardan kurtulmanın en etkin yöntemlerinden biri soğuk lipolizdir. Vücutta istenmeyen yağ birikimi olan bölgelerde ki yağları, belirli dereceye kadar, etraftaki diğer dokulara zarar vermeden soğutarak ve vakumlayarak kristalize eder. Sonrasında vücuttan atılması sağlanır. Yöntem kolay ve acısızdır; tek seans olarak uygulanır.

Soğuk lipoliz uygulaması:

Uygulama yaklaşık bir saat kadar sürer. Uygulama esnasında; Deri altındaki yağ tabakası deriye zarar vermeden kontrollü bir şekilde soğutulur. Soğutma yağ hücrelerinin ''Apoptozis'' sürecine girmeslerine sebep olur. Apoptozis: Yağ hücre fonksiyonlarının küçülmesi, geri dönüşümsüz kaybı anlamına gelir. Zaman içerisinde yağ tabakasında önemli bir miktarda incelme meydana gelmesini sağlar. Soğuk lipoliz uygulamasının herhangi bir yan etkisi gözlemlenmemiştir. Tedavi yerlerinde geçici morarma ortaya çıkabilmektedir.

Soğuk lipoliz(Criyolipoliz) nasıl uygulanmaktadır?

Soğuk lipolizin uygulanacağı bölgeler belirlendikten sonra cildinizin korunması için mebran(özel mendil) adında koruyucu özel malzeme uygulama bölgesine serilir. Daha sonra cihazınızın uygulama başlığı belirlenen bölgeye yerleştirilir. Hafif bir vakum ile cihaz otomatik olarak ilgili bölgeyi haznenin içine çeker ve yaklaşık bir saat sürecek uygulama başlar. İşlem sırasında cihaz yağ tabakasının bulunduğu alanı soğutur. Uygulamada bölgeye bağlı olarak kişi oturur ya da yatar durumda kalır; Gazete-Dergi okuyabilir TV izleyebilir yada müzik dinleyebilir. Uygulama sonrasında kişi lenfdrenaj cihazına alınarak yağ atılımının hızlandırılması sağlanır. Kişiye günde en az iki buçuk litre su tüketmesi tavsiye edilir.

İşlem sonrasında geçen süreçte yağ tabakasının azalmasına bağlı olarak sarkma ya da kırışıklık meydana gelmez.

Soğuk lipoliz uygulama alanları:

Üst ve alt karın bölgesi, sezeryan altı, basenler, bel yan yağları, sırt bölgesi, iç bacaklar, kol içleridir.

Bu yöntem yoğun ve kalıcı lokal yağ depolarını azaltarak vücudu şekillendiren liposuction gibi çok agresif geleneksel tedavi yöntemlerinden çekinen kişiler için iyi bir alternatiftir. Ayrıca liposuction sonrası nekahet döneminde görülen ağrılar, spazmlare, hematomlar, iş kayıpları bu yöntemde görülmez.

Soğuk lipoliz kimlere uygulanmaz:

Hamileler, 18 yaşından küçükler, kriyoblunemi sorunu olanlar, soğukta beliren morluklar, raynaud sendromu olan kişiler uygulamadan uzak durmalıdır.